Svéd miniszterelnök: Kudarcot vallott a migránsok integrálása

2022. augusztus 26. 09:15

Svédországnak nem sikerült integrálnia az elmúlt két évtizedben befogadott nagyszámú bevándorlót, ami társadalmi eltérésekhez és bandák közötti erőszakhoz vezetett – mondta Magdalena Andersson svéd miniszterelnök.

2022. augusztus 26. 09:15
null

Miután egy svéd-dán politikus elégetett egy Korán könyvet, több bevándorló is erőszakosan reagált. A hónap elején sok svéd polgárt sokkoltak az erőszakos zavargások, amelyekben több mint 100 rendőr sérült meg. Magdalena Andersson, Svédország miniszterelnöke beszédében azt mondta, hogy hibáztak, hiszen

mind az iszlamizmust, mind a jobboldali szélsőségességet hagyták elharapózni Svédországban.

„A szegregációt annyira elengedték, hogy Svédországban párhuzamos társadalmak vannak.

– mondta Andersson egy sajtótájékoztatón.

Svédország tanult az esetből, szigorítottak

Andersson elmondta, hogy helyi ifjúsági bűnügyi tanácsokat szeretne létrehozni, ahol a szociális szolgálatok együttműködnének a rendőrséggel – állítja a Reuters.

„Az integráció túl gyenge volt, miközben nagyarányú bevándorlás történt. A társadalom, a rendőrség és a szociális szolgálatok pedig túl gyengék voltak” – mondta.

Svédország azóta radikálisan szigorította bevándorlási politikáját, amióta a 2015-ös migrációs válság idején egy főre vetítve több embert fogadott be, mint bármely más európai uniós ország. Jelenleg a blokk egyik legszigorúbb politikája van érvényben.

Németország bevándorlóországgá válna

Nem minden ország szigorított a bevándorlási politikáján, Németország pont az ellenkezőjét teszi: az 5 évnél hosszabb ideje ott élő bevándorlóknak hosszú távú engedélyt adnának a további ott tartózkodásra.

A német migrációs miniszter az országban tartózkodó „megtűrt” migránsokra utalt, akiknek engedélyezték, hogy az országban maradjanak, de nem kaptak menedékjogot. Ha a törvényt elfogadják, 100 ezer migráns kapna gyorsított állandó tartózkodási vízumot, miután a szokásos nyolc év helyett öt évet töltött az országban, így sokkal gyorsabban válhatnának hivatalosan is német állampolgárrá.

Borítókép: MTI szerkesztett

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cleopatra
2022. augusztus 27. 22:05
Az összeset vagonokba tuszkolni és irány hazafelé. Ezek vadak, úgy is viselkednek. Nem fognak soha beilleszkedni. Nem is akarnak. Félelemben tartják a befogadókat. Szép lassan átveszik az irányítást vadak módjára.
Emery4919
2022. augusztus 27. 22:04
Csak nem a kevert fajú népességgel van a baj?
stonecircle
2022. augusztus 27. 22:04
Már késő!
magichorze
2022. augusztus 27. 22:04
Mikortól lesz a néni széljobbos gyűlöletkeltő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!