Keresztény­­demokrácia, egység, kétség. Hetvenöt évvel ezelőtt alapították meg azt a pártot, amely minden más politikai erőnél jobban rajta hagyta a kézjegyét a második világháború utáni Németországon.
Budapesten egyre több hajléktalan tér vissza a sűrűn látogatott, közkedvelt terekre. Riportunk a fedélnélküliek sokszor nyomorúságos helyzetéről és átpolitizálódott ügyéről.
Lesz-e demográfiai trendforduló Magyarországon? Jó-e annyit sorosozni? Milyen rajzfilmet ajánlott Orbán Viktor egy elnökségi ülésen? És marad-e a Fidesz az Európai Néppártban? Interjú Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral.
Balogh Elemér jogtörténész-professzorral az alkotmány iránytűszerepéről és a család pótolhatatlan jelentőségéről beszélgettünk.
A családtámogatások hatásairól Fűrész Tündét, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnökét és Kapitány Balázs demográfust kérdeztük.
A kisadózó vállalkozások tételes adója az utóbbi évek gazdaságfehérítési sikertörténete. A visszaéléseknek akar véget vetni a tervben lévő új szabályozás.
A kurd vidékekről importált konfliktus miatt Ankara és Bécs is felemelte a szavát – és bekérette egymás nagykövetét.
Bognár Szilvia egyike azoknak, akiknek munkássága megtestesíti a népi kultúra modern kori városi fellegvára, a Fonó Budai Zeneház szellemiségét.

összesen: 43 db | 9 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 következő utolsó