Első karakter
Közélet
Akár kétszer nagyobb oktatói fizetések, kiterjesztett tanulói ösztöndíjrendszer, biztos elhelyezkedés a munkaerőpiacon. A kormány szerint a mostani reform jelentősen javíthat a ma még több sebből vérző szakképzési rendszeren, a szakma egy része azonban szkeptikus.
Dönthetünk-e valaki életéről? Miért nem segítjük az anyákat válsághelyzetben? Hogyan készítsük fel a gyerekeket a szexuális életre? Frivaldszky Editet, az Emberi Méltóság Központ igazgatóját és Juhász Borbálát, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség munkatársát kérdeztük vitainterjúnkban.
A két édesanya név nélkül járult hozzá ahhoz, hogy abortuszuk történetét egy Pest megyei anyaotthonban meghallgassuk, és megírjuk. A nők és gyermekeik egy-másfél évnél tovább nem maradhatnak az otthonban. Ott-tartózkodásuk ideje alatt az intézmény védelme alatt állnak.
„Középkorú, heteroszexuális fehér férfiként lassan csak ahhoz marad jogom, hogy szégyelljem magamat” – fejtette ki nemrég egy ismerősöm. Korántsem gondolom, hogy ez az állítás igaz lenne, ám valóban vannak helyzetek, amelyekben a férfiak háttérbe szorulnak. Ilyen például az abortusz esete.
Ha az élni és élni hagyni liberális elvét a magzatokra alkalmazzuk, akkor hagyjuk élni a még meg nem született gyermeket! – fejti ki Rónán Mullen ír szenátor lapunknak. A konzervatív aktivistát az ír és északír abortuszviták kapcsán a nyugati társadalom változó értékrendjéről is kérdeztük.
A Fidesz a nagyvárosi, „polgári” szavazóbázisából veszített jelentős mennyiséget.
Magyarországnak nem a Nyugattal, nem is a Kelettel, hanem saját magával kell lennie.
Külhon
Egy korrupcióval vádolt román politikus, Dan Barna mellett állt ki a Momentum elnöke az ottani elnökválasztás kampányában. Vajon mennyire igazodnak el Fekete-Győr Andrásék a román politika útvesztőjében?
Külföld
Vigyázó szemét a német, az orosz és a török fővárosra veti a magyar kormány. Putyin és Erdoğan a minap külön-külön érkeztek Budapestre, de egymással is gyakran találkoznak. Bőven van közös témájuk a konfliktusoktól a vetélkedésen át az együttműködésig. Körképünk az orosz–török kapcsolatokról.
Regionális, szakadár erőből formált országos népmozgalmat Matteo Salvini. A mai olasz élet nagy játékosa ugyan épp kigolyózta magát a hatalomból, így is róla szól minden Itáliában. Most a régiókon keresztül indul Róma visszahódítására.
Az ENSZ-univerzum hanyatlása utat nyit újabb szerveződések és együttműködések – például a kisebb, regionális összefogások – előtt.
Precedens
Az állam ideológiai semlegességének elve a liberális demokráciák egyik alapköve. Az elv azonban már önmagában is ellentmondásos, hiszen a semlegesség elve maga sem értéksemleges, a semlegességet tekinti értéknek. Mindezek ellenére az ebből fakadó anomáliák csak a legutóbbi időkben váltak nyilvánvalóvá.
A közügyek megvitatása és a közéleti szereplők tevékenységének nyilvános bemutatása fontos érdek, de nem minden tekintetben erősebb magánéletük védelménél.
Makronóm
Egy autóbaleset vezetett ahhoz, hogy a felvidéki Gúta két gitárosa gitárkészítő manufaktúrát alapítson. A metálrajongók célja az európai ismertség, de akadálynak tartják, hogy nemcsak az amerikai, de még az európai vásárlók is a tengerentúli gitárokat választják legszívesebben – pedig szerintük nem csak nyugaton készülnek jó termékek.
Meta
50 könyv a jövőről
A tudomány és a média zömmel ma is a kormányok döntésein keresztül magyarázza a világban zajló folyamatokat. Pedig a 21. század a hálózatok befolyásának kora, s ennek belátásához nincs szükség összeesküvés-elméletre.
Feminens
Márai Sándornak sok mindenben igaza volt, de a borok és a nők kapcsolatában lehet, hogy tévedett. Cuk Somi Évánál jártunk, éppen túl a magyar határon, a szép szlovéniai borvidéken.
Budapesti történetek
Pest szívében máig megmaradt egy vívóterem kalandos idők tanújaként. Falai között egykor párbajokat is vívtak – s ki tudja, talán máig így megy ez.
Jegyzet
A természetes idő, a világ „normális” ritmusa nem tűnt el, csak száműzve lett. Visszaszorult a temetőkbe, a templomokba, az erdők mélyére, a hegyek csúcsaira.
Élet
Ha a rím – Kányádi Sándort idézve – a szegény ember winchestere, akkor a Kaláka a mezítlábas magyar líra szerverparkja, hiszen eddig megjelent harminc lemezéről lehívható a magyar költészet legnagyobbjainak verskincse  nyelven túli nyelven, zenében. 1969. november 26-án egy pesti kocsmából indultak, és bár gyerekeknek szóló dalok tették őket ismertté, a karon ülőtől a botra támaszkodóig többgenerációnyi közönségnek jelentenek közös nevezőt.
Utolsó Figyelmeztetés
A külföldről érkező szabad magyar adás az oxigén erejével ért fel. Rádiónak kellett volna maradnia, de annál több akart lenni.
Oliver B. Szerdahelyi budapesti egyetemista tudósítása az Országházból.
Hacsak nem kap más utasítást a kormányfőtől, meg fogja építeni a Dél-budai Centrumkórházat Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott.
Első karakter
Közélet
Hol van már az egységes ellenzék! A választás óta új erőcsoportok körvonalazódnak a szivárványkoalíción belül. Budapestet visszavette a 2010 előtti balliberális holdudvar, formálódik Botka László és az ellenzéki polgármesterek szövetsége, a Jobbik és a Momentum pedig feladhatja önállóságát.
El kell döntenünk, hogy a burzsoázia anyagi győzelmében vagy pedig az emberi méltóság iránti érzék és kulturális integritásunk helyreállításában akarunk részt venni.
Az elmúlt két évben jelentős előrelépés történt a budapesti egészségügyi ellátórendszer megújítása terén, bizonytalan azonban, hogy az önkormányzati választás után miként alakul a dél-budai szuperkórház sorsa. Egyelőre nem tudni, mit tervez az új városvezetés.
A pedagógusok jelentős része elutasítja, hogy külső értékelésnek vesse alá magát, ám a jogszabály szerint senki nem kerülheti el a kötelező minősítési eljárást. Miért ilyen nagy az ellenállás a tanárok körében, és mi történik, ha nem teljesítik a kötelezettségeiket? Utánajártunk.
Amit ma filozófiának neveznek, az valójában szembemegy a bölcsesség szeretetének első parancsával.
Az állami és állampolgári önrendelkezésre ma már a techóriások digitális túlhatalma jelenti a legnagyobb veszélyt.
Külhon
A kárpátaljai Aknaszlatinán élő Takár Károly utálja a politikát. A veterán sóbányászt és megállíthatatlan sportember-aktivistát csak egy cél vezérli: a magyar tudat és örökség megőrzése.
Külföld
Abu Bakr al-Bagdádit, az Iszlám Állam önjelölt kalifáját elérte a végzete: egy amerikai rajtaütés során felrobbantotta magát; ahogy az Iszlám Állam is megszűnt már a területi valójában. Le lehet zárni az emberiség történetének szörnyű fejezetét, vagy új formában él tovább a terrorkalifátus?
Véget ér-e az immár négy éve tartó belpolitikai válság? – ez a fő kérdése a november 10-ei spanyolországi előrehozott választásnak, amellyel négy éven belül negyedszer hívják a spanyolokat az urnák elé.
Lehet, hogy ha nem Donald Trump az amerikai elnök, az új világ – ami egyébként a régi világ – később jön el. De mindenképp eljön, és ennek mélyebb okai vannak.
Precedens
A transznacionális nagyvállalatok egyre több jogot szereznek, ezzel arányos kötelezettségek nélkül. E visszás helyzet orvoslásáról, a délszláv háború atrocitásairól és a második világháborús német károkozás mai perelhetőségéről is beszélgettünk Bruno Simmával, a nemzetközi jog világszerte elismert szakértőjével, a hágai Nemzetközi Bíróság volt tagjával.
A liberális demokráciát foglyul ejtette a progresszív liberalizmus, amely egyre inkább felszámolja a gondolat- és véleményszabadságot. Így mára a keresztény-konzervatív oldal feladatává vált megőrizni a nyugati civilizáció vélemény-sokszínűségét.
Makronóm
A helyes gazdaságpolitikának köszönhetően Magyarországon 2010 óta a legszegényebbek jövedelmei nőttek leginkább – állítja a világ vezető egyenlőtlenségkutatója, a szerb-amerikai Branko Milanović. Adatai élesen ellenpontozzák Vértes András sokat ismételt állítását, miszerint „a szegények bukták a legtöbbet”.
Meta
Bodzsár Márk kis őszi groteszkjében Brezsnyev az örök élet elixírjét keresi. Kádár és állambiztonságiak ezért vámpírokra vadásznak, Nagy Zsolt, Nagy Ervin, Thuróczy Szabolcs meg a hátán viszi el a rétestésztára nyújtott komédiát, amelyen akár röhögünk is, ha van elég konyak.
50 könyv a jövőről
Iskoláink és vállalataink csak a versenyre fókuszálnak. Ettől azonban szenvednek az emberek, és kevés energia jut értelmes innovációra. A megoldás? Monopóliumok – állítja a létező egyik legkompetensebb ember.
Tudomány
A rettegett AIDS sok esetben már megnyugtató módon kezelhető – de a vírus újabb és újabb mutációkkal próbál túljárni az emberi test és az orvostudomány eszén, amivel magyar kutatók is foglalkoznak.
Feminens
„A magyarok körül van egy áthatolhatatlan melankolikus holdudvar, amit az irodalmi művek is érzékeltetnek” – állítja Teresa Worowska Balassi-nagydíjas lengyel fordító, akivel a magyar nyelv különlegességéről, a néplélekről és a sokszor emlegetett magyar mentalitásról is beszélgettünk.
Jegyzet
Sokan, túl sokan vánszorognak ma birtoklásra, fogyasztásra, környezetük leuralására programozott zombiként, mindent felfalva, amihez csak hozzájutnak. Álljunk meg, és döbbenjünk rá arra, hová vezet ez az út!
Élet
A népmeséknek nincs titkos üzenetük, és bár eredetileg felnőtteknek szólnak, egy kis mesei erőszaktól a gyerekeknek sem lesz semmi bajuk. Klitsie-Szabad Boglárka, az ifjú mesemondók nemzedékének tagja vallja: a népmese művészet és szórakozás.
Antifesztivál, hiszen az ég és föld között megszülető katarzisról szól. Kis magyar El Camino, amelyet bejárva érezhető, hogy létezik a földi léten túlmutató dimenzió. Nyolcadik alkalommal rendezik meg november 8. és 20. között a Makovecz Imre szellemi örökségét nép- és világzenei koncertekkel, kiállításokkal idéző Héttorony fesztivált határon innen és túl. 
Utolsó Figyelmeztetés
Lejegyezve a 2019. esztendő őszutóján, egy kisvárosi gumis szájából.
Interjú Nagy István agrárminiszterrel Budapest zöldítési tervéről, a sertéspestis elleni küzdelemről és a klímaválságról.
Első karakter
Közélet
Megkezdte őszi ülésszakát a parlament. Az Országházban zajló eseményekről lapunk is beszámol, újságíróink helyett azonban a közemberekre bízzuk a tudósítást. Ezúttal Szabó Zsanett (37, Gyál, kozmetikus) beszámolóját olvashatják.
Budapest
Gyurcsány és Bajnai embereinek megjelenése a városháza környékén, politikai tisztogatás, fojtogató káderhiány és grandiózus fővárosi médiatervek Kálmán Olgával – miközben már javában zajlik a 2010 előtti balliberális elit restaurációja, egyre többet tudunk meg arról, mit tervez a fővárossal és a kerületekkel az új vezetés.
A helyhatósági választás fővárosi eredménye igencsak átrendezte a politikai mezőt az elkövetkező öt évre. Mi lesz a fejlesztésekkel? Milyen lehet a kormány és a városvezetés kapcsolata? Fürjes Balázzsal, a Budapest és agglomerációja fejlesztéséért felelős államtitkárral beszélgettünk.
A parlamentáris demokráciában, ahol van ellenzék és van kormánypárt, az önvizsgálat utáni beismerés sajnos csak a gyengeség jele lehet.
A posztmodern liberalizmus célja, hogy az Igazságot viszonylagossá téve egyes kisebbségek érdekében főszabállyá emelje az abnormalitást.
Külhon
Az EP-választás sokkja után a jövő februári szlovákiai parlamenti választáson indítandó esetleges közös listáról tárgyalnak a felvidéki magyar pártok. Megvizsgáltuk az idáig vezető folyamatokat és az új együttműködés esélyeit.
Külföld
Kék ég alatt végtelen sárga gabonamezők: mintha az ukrán lobogó is az ország termékeny anyaföldjére reflektálna. Körképünk a nagy ukrán földvitáról éhes oligarchákkal, még éhesebb idegen hatalmakkal és a meg nem kérdezett ukrán néppel.
Kissé elnyomja az állandósult helyi kormányválság zaja a romániai elnökválasztást, pedig nem lényegtelen kérdés, hogy ki kerül keleti szomszédunk elnöki székébe. A szász származású Klaus Iohannis elnök kényelmes pozícióból várja a ringbe kihívóit.
Hiába az intenzív nemzetközi lejáratókampány, a szigorú ausztrál bevándorlási politika nem várt eredményt hozott.
Nincs válasz arra a látszólag egyszerű kérdésre: hol rejlik a hatalom az EU-ban, melyik intézményé a főhatalom, ki szuverén?
Precedens
Elégedetlenek az eddig elért eredményekkel, ezért a politikán kívüli területeken próbálkoznak a nemzetállami keretek felszámolásának hívei. A fiatalok megfelelő „nevelésével” és a civil szféra „átprogramozásával” gyengítenék a nemzeti öntudatot.
Választás után mindenki a győztesekről és a vesztesekről beszél. Szeretném azonban felhívni a figyelmet azokra, akik a „választást”, a választási eljárást, a demokrácia ünnepét működtetik.
Új lendületet hozhat a közigazgatásba a távoli ügyfél-azonosítás.
Makronóm
Az Egyesült Államok és az EU közötti szabadkereskedelmi megállapodást támogatná, ugyanakkor jogosnak tartja, hogy az USA kereskedelmi háborúba kezdett Kínával. Szeretné, ha több magyar cég lenne a tengerentúlon, de a kínai befektetéseket gyanúval figyeli Eric Stewart, az Amerikai–Magyar Üzleti Tanács elnöke.
Meta
50 könyv a jövőről
Pusztán az egyre több adattól nem leszünk okosabbak. Az információs zajban a hibás következtetések esélye is nő. Előrejelzés? Sosem volt ilyen kockázatos.
Feminens
Akkor tudnak sikeres emberré válni, ha tisztában vannak az identitásukkal – vallja Szénási Szilvia a cigányság felemelkedéséről. Az Uccu Alapítvány vezetőjével a romák önképéről, saját szervezetéről, valamint a cigánytelepek és az elit budai kerületek eltérő világáról beszélgettünk.
Élet
Aba Sámuel sírhelyétől kőhajításnyira él egy vikingre szakállasodott fenegyerek, aki diákokat és szőlőt nevel Mátraalján. Riportunkban végigkísértük Major Levente egy napját az igazgatói irodától a borospincéig.
Utolsó Figyelmeztetés
Ma már vége lenne a világnak a streamelés nélkül. Valahol persze így is vége van.
Medgyessy Péter volt miniszterelnök az önkormányzati választás eredményét és a baloldal állapotát értékelte lapunknak.
Első karakter
Közélet
Az alkotmányos jogállam megbukott, nem alkalmas többé a kor problémáinak a megoldására – véli Tamás Gáspár Miklós. A liberálisból marxistává lettfilozófus a kulturális hanyatlásról, a balliberális közhelygyárosokról, valamint a marxizmus és a kereszténység viszonyáról is beszélt lapunknak.
A honi munka világában szinte egyik napról a másikra jelent meg a vendégmunkás-foglalkoztatás. Dél-borsodi riportunk feltárja azt a drámai ellentmondást, hogy bár elvileg volna bőven munkaerő helyben, a nagyvállalkozók többnyire a harmadik országokból érkező munkavállalókat akarják.
A magyarok bíznak az oltásokban, míg Európa számos országában egyre nő a szkeptikusok száma. A hazai, kissé merev oltási rend nem jellemző az unióban, de a szakma szerint szükség van rá, hogy elkerüljük a más tagállamokban már megjelent járványokat.
Lehet valami közös ’56-ban és napjainkban: internacionalista törekvések igyekeznek megbontani a nemzeti struktúrákat.
A forradalom napjaiban Erdélyben is tömegek ültek a rádió mellett – épp úgy, mint a határ innenső oldalán. A Kreml árnyékában a román kommunista hatalom csak a lehetőségre várt, hogy lecsapjon a magyar szervezkedésekre.
Külföld
A muszlim országok közül Törökország folytatja a legtudatosabb diaszpórapolitikát. Az anyaországból finanszírozott szervezetek  évtizedek óta gátolják az Európában élő több mint ötmillió török integrációját. Recep Tayyip Erdoğan államfő immár az Európában élő muszlimok vezetője lenne.
Ciprus a fekvésénél fogva a migráció új hullámának útjában áll. Az EU legkeletibb államában menedékkérők és gazdasági migránsok torlódnak fel, az ország vezetése európai megoldást követel. Riportunk Ciprus valóságáról.
A szigetország migrációval kapcsolatos kormányzati álláspontjáról Konsztantinosz Petrideszt, a Ciprusi Köztársaság belügyminiszterét kérdezte lapunk.
Még mindig nincs végleges, megnyugtató megoldás a jobbára amerikai techóriáscégek európai megadóztatására – miközben már egy harmadik hatalom igyekszik betörni az óvilág piacaira.
Precedens
A biotechnológiában a kutatások szabályozási szempontból szinte utolérhetetlen gyorsasággal szülik eredményeiket, az ENSZ viszont eddig nem szentelt kellő figyelmet a bioetikai kérdéseknek. Mihez kezdenek a különböző kultúrák az emberi génmanipulációval?
Néha úgy érzem, mintha mi, konzervatívok ódzkodnánk a szabadság fogalmától.
Makronóm
Véget ért a magyar külkereskedelmi csoda – hangoztatják elemzők arra hivatkozva, hogy az utóbbi másfél évben elfogyott a magyar gazdaság külkereskedelmi árutöbblete, miután jelentősen nőtt a behozatal. Megmutatjuk, ez miért természetes és kedvező folyamat, egyben a gyors magyar gazdasági fejlődés velejárója.
Meta
A Corvin köz az 1956-os forradalom és szabadságharc egyik bástyája volt. Itt vette ki a részét a harcokból, illetve a sebesültek ellátásából orvos nagyapám és sógora, „Kéksapka”, aki a családi lakás ajtófélfájába vésett be minden sikeres tankelhárítást – a hősi haláláig.
50 könyv a jövőről
Reagan elnök emberei szerint eljött az ideje, hogy a szélsőséges iszlám legyőzéséhez leporoljuk a kommunizmus ellen bevált receptet. A terrorizmus nem csak biztonsági kérdés: ideológia is kell a sikerhez.
Feminens
Jegyzet
Inkább élni legyen nehéz, mint meghalni – mondta piaristaként indult tanárom, aki mindennap emlékeztetett minket arra: Magyarország nem szabad, szovjet megszállás alatt él.
Élet
Szinte bármiből rock and rollt csinál, Woodstockot simán visszavezeti az amerikai magyar bányászokig, a szájharmonikájának pedig azért esett neki körömreszelővel, hogy magyar népzenét is tudjon rajta játszani. Ferenczi György hatvannyolcasságról, lakótelepi szabadságról és szerencsés lapjárásról.
Utolsó Figyelmeztetés
A gyakorlatban is látom, ahogy az elkényelmesedett társadalmak munkavállalói egyszerűen elszoktak a versenytől.
1956-ban a nemzeti szabadságvággyal vérszomjas akarnokság állt szemben. Máthé Áron történész írása az 1956-os eseményekről.
Közismert művészek, írók, egyetemi tanárok meséltek lapunknak az október 23-ai forradalomhoz kapcsolódó személyes élményeikről.
Első karakter
Közélet
A közösségi médián kívül gyakorlatilag nincs élet: szakértőkkel beszélgettünk az új kommunikációs platformok mindent és mindenkit s leginkább a fiatal nemzedékeket átformáló hatásáról – A magyar ifjúság helyzetét elemző cikksorozatunk második része.
Még az első Orbán-kormány alatt, 2000-ben indult meg a nagy mintás ifjúságkutatás hazánkban, és azóta négyévenként sor kerül rá, kirajzolva a trendeket. Riportunk a kutatás legutóbbi eredményeiről és az egészen friss trendekről – A magyar ifjúság helyzetét elemző cikksorozatunk harmadik része.
„A következő másfél-két hónapban dől el, hogy milyen eszközökhöz folyamodunk” – mondja lapunknak adott interjújában a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Éger Istvánnal a testület követeléseiről, a paraszolvencia örök kérdéséről, valamint a kamara és a politika viszonyáról beszélgettünk. 
A kékgalléros munkások egyre nagyobb számban jobboldali populista pártokra kezdtek szavazni, miközben a balközép párt versenytársat kapott a városi „értelmiségért” folyó küzdelemben is: a zöldeket.
Külhon
Hetvenöt évvel ezelőtt vette kezdetét a délvidéki magyarirtás. A tragikus évfordulóra jelent meg a Délvidék története című kiadvány ötödik kötete Gulyás László történész szerkesztésében.
Külföld
Angela Merkel hosszú uralmának végére felerősödtek a német Kereszténydemokrata Unión belüli értékviták: a Merkelt követő fősodor további pragmatizmust és centrizmust, az elégedetlenebbek viszont több konzervatív üzenetet és politikát támogatnának. Kik ők, és mit akarnak?
Jarosław Kaczyńskiék pártja a vasárnap tartott választáson jelentős győzelmet aratott a megosztott ellenzék fölött, így akadály nélkül folytatódhat a Jog és Igazságosság négy éve tartó kormányzása.
Nem áll túl jól a progresszív politizálás liberális poszterfiúja az október végi választás előtt Kanadában: Justin Trudeau-nak nem tettek jót az elmúlt hónapok botrányai – igaz, ellenfelei sem túl acélosak. Választási körképünk a világ második legnagyobb területű országából.
Európának hamarabb kellett volna ébrednie, hogy eldöntse, mit is akar Szíria és a kurdok ügyében.
Precedens
Nagyban hozzájárulnak a globalizáció káros hatásaihoz a beruházásvédelmi választottbíróságok, amelyek gyakran semmibe veszik az államok alkotmányos értékeit. A megoldást az olyan kétoldalú egyezmények jelenthetik, amelyek újra a nemzeti bíróságok hatáskörébe utalják e jogviták rendezését is.
A valódi műveket teátrális gesztusokra cseréljük, az igaziak helyére profán szentek lépnek.
Makronóm
Napjaink globális technológiai háborújának egyik fő frontvonalát térképezzük fel Vattay Gáborral, az ELTE fizikusával, aki szerint az Egyesült Államok szándékosan kelt zavart a kvantumszámítógépekkel kapcsolatban, miközben az amerikai multiknál már „ott ketyeg a prototípus a pincében”, és a téma kutatásából kizárják a külföldieket.
Meta
A zalavári apátság alapításának idei, ezeréves évfordulóján izgalmas új felfedezéseket tettek a régészek.
50 könyv a jövőről
A nyugati ember Marco Polo óta számolt Ázsia felemelkedésével. A közmegegyezés szerint most elérkezett – de mi van, ha e korszak rövidebb lesz a vártnál? Ha az elmúlt évtizedek lenyűgöző növekedése mellett alábecsüljük a jövő geopolitikai kockázatait?
Feminens
Szabó Magda lélektani regényei, családi drámái, különleges női karakterekről szóló írásai hozzájárultak a 20. és a 21. századi magyar nők gondolkodásának, világ- és énképének alakulásához.
Élet
Az egykor virágzó háztáji kerteken túl, de a fenntarthatóan művelt ipari szántók ideáján innen van egy szó, amely átalakíthatja a jövő étkezéskultúráját: a bió. Drexler Dóra bízik a fordulatban: nyolc éve vezeti az ország egyetlen önálló, ökológiai gazdálkodással foglalkozó kutatóintézetét – ejtőernyősként. Ásó, kapa, portré.
Rekordot döntött az amerikai mozikban, de itthon is több mint százezren váltottak rá jegyet az első októberi hétvégén. Sokan kritizálják, mert szerintük erőszakra biztat, mások korszakos mozinak tartják. Velencében néhány hete Aranyoroszlánt nyert. Joaquin Phoenix akkorát alakít a gonosz eredettörténetében, hogy beleszakad a vászon.
Utolsó Figyelmeztetés
A harminc éve leomlott berlini fal tökéletesen bemutatta, hogy a kommunizmus mit tud ajánlani az embereknek a nyugati szabadsággal és a piacgazdasággal szemben.
A kormánypártok szerint a Borkai-faktor egyértelműen ártott.
Szülői felelősségek és felelőtlenségek: Bese Gergő iskolalelkész nem fél a legkeményebb témáktól.

összesen: 10 db | 5 db/oldal

első vissza 1 2 következő utolsó