Német migrációs miniszter: minél hamarabb adjunk állampolgárságot a migránsoknak!

2022. július 1. 6:07
Írta: Fekete Kíra
A miniszter szerint a migránsoknak Németországban minél gyorsabban állampolgárságot kell szerezniük azért, hogy Németország modern „bevándorlóországgá” váljon.

Az ország törvényeit is átírnák a balosok, csak hogy még több migráns kapjon vízumot

„A szövetségi, tartományi és helyi önkormányzatokkal tiszta lappal kezdünk az integrációs politikában. Modern bevándorlóországot akarunk teremteni. Ez azt is jelenti, hogy végre kiutat kínálunk a »tűrés« elviselhetetlen láncaiból azoknak, akik már több mint öt éve élnek Németországban”  – mondta Reem Alabali-Radovan, a migrációért, menekültekért és integrációért felelős német szövetségi biztos.

A miniszter az országban tartózkodó „megtűrt” migránsokra utalt, akiknek engedélyezték, hogy az országban maradjanak, de nem kaptak menedékjogot. Ha a törvényt elfogadják, 

100 ezer migráns kapna gyorsított állandó tartózkodási vízumot, 

miután a szokásos nyolc év helyett öt évet töltött az országban, így sokkal gyorsabban válhatnának hivatalosan is német állampolgársággá.

Németország baloldali kormánya – amelyet a Zöldek, a Szociáldemokraták (SPD) és a Szabad Demokrata Párt gazdasági liberálisai alkotnak – már régóta hangoztatja, hogy 

támogatja a tömeges bevándorlást, és ennek érdekében akár az ország törvényeit is átírja.

„Lehetővé kell tennünk, hogy az embereknek egynél több állampolgárságuk legyen” – tette hozzá a miniszter.

A szövetségi kormány még az idén benyújtja a törvénytervezetet.

Franciaország már korábban is azt javasolta, hogy az európai országok állítsák meg a tömeges bevándorlást

Pierre Brochand, a francia hírszerzés volt vezetője szerint amennyiben az európai országok nem változtatják meg a tömeges bevándorlással kapcsolatos politikájukat, akkor polgárháború törhet ki – írta korábban a Makronóm.

Brochand szerint az egyetlen megoldás az Eric Zemmour francia elnökjelölt által javasolt megoldás, nevezetesen a „remigráció”: arra kell ösztönözni a migránsokat, hogy költözzenek haza.

Nem csak jóslatok és tapasztalatok, de széleskörű kutatások is alátámasztják a multikulturális társadalom negatív hatásait

A Koppenhágai Egyetem akadémikusainak tanulmánya arra kereste a választ, hogy a „folytatódó bevándorlás és az ennek megfelelően növekvő etnikai sokféleség” pozitív hatással volt-e a dán közösség kohéziójára – a tanulmány nemleges eredményt talált.

A nem túl bíztató eredmények ellenére Korea és Japán is úgy döntött, hogy a multikulturális társadalom negatív hatásai ellenére még a vízumpolitikájukat is megváltoztatják annak érdekében, hogy egyre több tehetséges külföldi munkavállalót vonzzanak az országba. 

Japán ettől függetlenül elővigyázatos: részben saját nemzetbiztonsága érdekében, de az amerikai és európai egyetemekkel folytatott csereprogramok védelme érdekében is arra kéri az egyetemeket, hogy jobban ellenőrizzék a külföldi hallgatókat és tudósokat, hogy megakadályozzák a technológia kiszivárgását olyan helyekre, mint például Kína.

Borítókép: Reem Alabali-Radovan Facebook, MTI/EPA/Fehim Demir
 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés