Ilyet nemigen látott: a „lokálpatrióta” ellenzéki polgármester egy másik település irányítószámával, műemlékével, egyesületével kampányol és indul

2024. április 28. 08:15

Nagy János egy fóti egyesülettel akar újra városvezető lenni, pécelieket is támogatva. A szigetszentmiklósi ellenzéki polgármestert sokan nem értik.

2024. április 28. 08:15
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Megdöbbenéssel fogadták a szigetszentmiklósiak, hogy a legutóbb Magyar Péterrel egy színpadra lépő, nagypolitikába vágyó ellenzéki polgármesterük, Nagy János ezúttal egy másik település felé kacsintgat. A városvezető ugyan előszeretettel hangoztatja, mutogatja magáról, hogy elsősorban a helyiek érdekeiért küzd. Lokálpatriotizmusán azonban több csorba is esett az elmúlt években.

Nagy János, Szigetszentmiklós, ellenzéki polgármester, választás
Nagy János szigetszentmiklósi ellenzéki polgármester most már egy fóti szervezet támogatásával kíván újrázni
Forrás:  Facebook

Nagy János a szivárványkoalíció (DK–Momentum–Jobbik–MSZP–LMP–Mindenki Magyarországa Mozgalom) támogatásával tudta átvenni a stafétát a kormánypártoktól; de a Pest vármegyei település lakosai az elsők között tapasztalhatták meg, milyen az, amikor egymásnak esnek ezek a pártok. Majd 2021-ben következett az ellenzéki előválasztásnak nevezett procedúra, itt bebizonyosodott, a város első embere bizony a Tisztelt Házba vágyódik, ám a Gyurcsány-párti kihívójával, Jószai Teodórával meggyűlt a baja. Most Nagy a DK-s konfliktusát fel is vitte a Kossuth téri színpadra, ahol volt szövetségesét, alpolgármesterét támadta; mire Jószai Attila közölte:

a polgármester „ország, világ előtt hazudott Magyar Péter színpadján”.

A belső baloldali belharcról IDE kattintva tudhatnak meg többet.

Varga Judit exférjétől egyébként már eltávolodhatott Nagy János – hiába tűnt úgy, hogy szövetségre léptek egymással;

szombaton külön-külön gyűjtötte az aláírást városvezető és a Tisztelet és Szabadság Párt.

Egyesületet cserélt az ellenzéki polgármester: szigetszentmiklósi szervezet helyett fóti színekben indul, pécelieket támogat

Visszatérve még 2019-re: ekkor alakult meg A Mi Városunk Mindenki Városa Közéleti Egyesület (rövidített neve: amivarosunk.hu Egyesület). Egy miklósi egyesületről van/volt szó (itt van bejegyezve), amely sokáig segítette Nagy Jánost.

A szervezet beszámolói tiszták, se bevételek, se adományok nem szerepelnek bennük, s kapcsolatot jelentett a városvezető és a település között. A mozgalom képviselője maga a polgármester. Vagyis csak volt, mert a Bíróság.hu oldalán az látható, hogy megbízásának időpontja 2022. május 8-án lejárt. Azonban Nagy, mikor bejelentette indulását, illetve elkezdte bemutatni képviselőjelöltjeit, még amivarosunk.hu Egyesületre hivatkozott. Március 13-án, tizenhatodikán, 18-án így tett. Majd jött március 23-a, és a szigetszentmiklósi polgármester közölte:

egy fóti székhelyű, a 2151–Egységben a Városért Egyesület (rövidített neve: Egységben a Városért) támogatásával méretteti meg magát.

Mint írta, „jelöltjeinkkel úgy döntöttünk, részesei leszünk egy vármegyei összefogásnak, hogy minél több helyen, erőt, egységet mutatva, civileket juttassunk ne csak a helyi, hanem a vármegyei önkormányzatba is. (…) Ezért döntöttünk úgy jelöltjeinkkel, hogy egymást támogatva,

az Egységben a Városért színeiben indulunk az önkormányzati választáson, a Mintakezek Egyesületet pedig a vármegyei választáson segítjük”.

Nagy János és az önkormányzati képviselőjelöltjei ezt követően már fóti Szeplőtelen Fogantatás templom képével, Fót irányítószámával a háttérben (ezek szerepelnek értelemszerűen a fóti székhelyű Egységben a Városért Egyesület lógóján) kampányolnak, gyűjtik az aláírást, szövetségben állva egy péceli érdekvédelmi szervezettel.

Sokan nem értik, miért lépett így Szigetszentmiklós első embere. Ahogy azt sem, hova tűnt Nagy János „lokálpatrióta” tömörülése. Cikkünk írásakor amivarosunk.hu Egyesület honlapja elérhetetlen volt, annak több ezer követővel bíró Facebook-oldala pedig március vége óta nem frissült.

  • Így néz ki Nagy János szervezetének honlapja:
amivarosunk.hu Egyesület; ellenzéki polgármester
Forrás: Képkivágás
  • Ez pedig Nagy János szervezetének legutóbbi Facebook-bejegyzése:
amivarosunk Egyesület; ellenzéki polgármester
Forrás: Képkivágás

Mit írnak az Egységben a Városért Egyesületről? „Az alapító tagok olyan fóti lakosok, akik hisznek abban, hogy Fótnak helye van a XXI. század modern kisvárosai között, és mindent meg is tesznek azért, hogy Fót valóban élhető, fejlődő, szerethető település legyen. Az alapítók feladatuknak tekintik, hogy összefogják azokat a változást akaró, tettrekész fóti embereket, akik egyetértenek az egyesület céljaival, alapelveivel. Az egyesület tagjai fontosnak tartják Fót közösségi hagyományainak ápolását, történelmének tanulmányozását, széles közönség előtt való ismertetését. Célkitűzéseik között szerepel a lokálpatrióta szellemiség kialakítása, erősítése is.”

Mit lehet tudni a Mintakezek Egyesületről? „Amikor megálmodtuk Egyesületünket, az az elképzelés fogalmazódott meg bennünk, hogy fogjuk össze azokat a lokálpatrióta érzelmű, a városért tenni akaró pécelieket, akik már nem csak a saját, hanem a gyermekeik jövőjét is Pécelen képzelik el. Kiemelten fontosnak tartjuk a lakosság bevonását, hiszen mindannyian ebben városban ébredünk, és hajtjuk álomra a fejünket. A célunk közös, egy egységes, fejlődő Pécel, amelyre mind büszkék lehetünk.”


 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­­I­g­­a­­­z­­­i n­­i­m­­f­o­­­m­­­á­­­n­­i­­á­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Ninini
2024. április 28. 14:21
Aztán majd két szék közt a pad alá.
lemez
2024. április 28. 12:34
Ezeknek is mindegy.Azr se tudja hol van.Kell ez valakiknek?Mert nagy szégyen lenne.
Namond
2024. április 28. 10:47
Remélem nem választják meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!