Musk tovább bohóckodik: most nyilvános vitára hívja a Twitter-vezért

2022. augusztus 08. 13:45

Elon Musknak gigapert akasztott a nyakába a Twitter. A Tesla-vezér többnyire hisztizik és különböző trükköket próbál bevetni jogi csapatával. Most éppen a „Gyere ki a hóra!” fejezetet láthatjuk az egyre sótlanabb sorozatban.

2022. augusztus 08. 13:45
null

Sokáig ment a huzavona a Twitter és Elon Musk között. Amikor kiderült, hogy a világ leggazdagabb embere elfelejtette bejelenteni (pedig kötelessége lett volna), hogy sunyiban megvette a Twitter részvények majdnem 10 százalékát, a befektetők árfolyam-manipulációval kezdték vádolni. Musk láthatóan kényelmetlenül érezte magát elhamarkodott vásárlási ígérete miatt.

Bár áprilisban egy vételi ajánlatban 44 milliárd dollárt kínált a vállalatért – amit a Twitter el is fogadott – egy idő után visszavonta azt, majd közölte, hogy mégsem veszi meg a céget.

Ez már rendesen betette a kaput a Twitter vezetésénél, miután Musk táncolgatása úgy megrángatta a részvények árát a piacon, hogy már maguk sem tudták követni.

A Tesla főnöke arra hivatkozott, amikor hátralépett, hogy a platform üzemeltetői nem tudták neki hitelt érdemlően bizonyítani, biztosan 5 százalék alatti-e a kamu- és botprofilok száma a felületen. A Twitter ezen a ponton perelte be Muskot, azt kérve beadványában a bíróságtól, hogy kötelezze az erős embert vételi ajánlatának maradéktalan betartására, azaz arra, hogy a beígért összegért vásárolja meg a Twittert.

Musk ellenpert indított, azzal vádolva a vállalat vezetését, hogy a felhasználói bázis valós összetételével és számával kapcsolatban hamis információt adott neki,

ez pedig véleménye szerint alapból szerződésszegésnek minősül. A Twitter előzőleg több esetben próbálta bizonyítani (100 fiókot ellenőrző mintavétellel), hogy a részvényeivel játszadozó milliárdos rágalmai hamisak, de Muskot ez nem nagyon hatotta meg

Itt tart most a történet.

Az évtized üzleti perének időpontja közeleg, Musk pedig folytatja a játékot és emeli a tétet:

múlt héten éppen nyilvános vitára hívta ki a Twitter vezérét, Parag Agrawalt, akit arra buzdít, bizonyítsa be, hogy a platform spamprofiljainak száma valóban 5 százalék alatt van. „Ha kifejti, pontosan milyen mintavételi módszert alkalmazott, és bebizonyítja, hogy valóban igazat mond, akkor az üzletnek az eredeti elképzelés szerint létre kell jönnie. Ha azonban kiderül, hogy hamisak az adatai, akkor egyértelműen ugrott” – fogalmazott Musk.

A Twitter nem reagált a milliárdos szavaira, valószínűleg már ragaszkodnak a perhez és azon kijelentésükhöz, amely szerint a vételi ajánlat aláírásáig minden adatot megadtak Musknak, amit kért, ő pedig a dokumentum aláírásával lemondott a további átvilágítási jogáról. 

MTI/AP/Jeff Chiu

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petykabá
2022. augusztus 12. 15:47
Na ezt is megértük, hogy a konzervatívok osztják az egyetlen kvázi konzervatív milliárdost és a twitter seggét nyalják... Van itt ész...
BossN
2022. augusztus 12. 15:45
Nem bohóckodik. Érvei vannak, dúsgazdag és eszméletlenül eszes. Azt csinál amit akar.
nick89
2022. augusztus 11. 00:07
Orbánnal nem tudna kiállni egy vitára, az biztos! Orbánnal senki sem tud kiállni vitára. Pedig sokan megpróbálták, de Orbán ilyenkor mindig bátran megfutamodik. És azt mondja, hogy ő ezzelaz emberrel nem vitázik, mert nincsenek is egy súlycsoportban. És a lölő is okosabb Zuckenbergnél.
h040183
2022. augusztus 11. 00:07
Amúgy ez a kamu-profil téma az első naptól kitétel volt, ha jól emlékszem. És azóta húzódik. Ha a szubjektív megérzésemre hallgatok, akkor azért, mert valóban sokkal több a kamu-profil, mint 5%, de majd a liberális bíróság még szubjektívebb megérzése eldönti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!