Az oltatlanok lesznek az arab világ másodrendű állampolgárai

2021. augusztus 11. 15:44

A Delta variáns egyre nagyobb pánikot kelt világszerte, és a kormányok újabb korlátozó intézkedéseket vezetnek be, hogy megfékezzék a vírus terjedését.

2021. augusztus 11. 15:44
null

Abu Dhabi vezetői úgy döntöttek, hogy szigorítanak az eddig bevezetett koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedéseken. Az augusztus 20-tól érvénybe lépő szabályozás alapján az oltatlanokat kitiltják a bevásárlóközpontokból, éttermekből, szabadidős létesítményekből. 

Kijárási tilalom az oltatlanoknak

Azok, akik augusztus 20-ig nem oltatják be magukat, komoly következményekkel néznek szembe, vagyis a szigorítás értelmében nem léphetnek be a bevásárlóközpontba, kávézókba, kulturális központokba, vidámparkokba, az éttermekbe, edzőtermekbe és még az oktatási intézményekbe sem.

(fotó: invesbrain.com)

Egyedül a szupermarketek és gyógyszertárak látogatása megengedett számukra. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az Abu Dhabiban élő lakosok csak akkor élhetnek társadalmi életet, ha elfogadja az oltást. Erre pedig minden esélyük megvan, mivel az Egyesül Arab Emírségekben 100 lakosra 154 adag oltás jut.

Új szabály a külföldről érkezőknek

További intézkedésként az emírség kijelentette, hogy ezentúl megtiltja a külföldről érkezők számára, hogy az országban oltassák be magukat, ugyanis eddig a régió minden tájáról érkeztek tehetős magánszemélyek, hogy megkapják a vakcinát.
 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. augusztus 25. 17:47
A racionalitás se a kötelező oltást diktálja! a vírus NEM HALÁLOS, Izraelben pedig letagadhatatlan a Pfizer kudarca. Ha muszáj lenne, akkor csakis a kínai, legfeljebb a Szputnyik, de az EU Pfizerügynök, és aki ezeket választaná, az EU-ban jogfosztott lenne!
Nehidd El
2021. augusztus 25. 17:37
Bárcsak átvehetnénk ezt a szabályt mi is.
Nehidd El
2021. augusztus 20. 19:37
Nem. Miért kötelesek eltűrni az épeszűek, hogy a - bizonyítottan - sokkal valószínűbben fertőzött és fertőzöttség esetén sokszor annyi vírust ürítő oltatlanok kockáztassák az egészségüket? Egy racionális világban kivétel csak az lehetne, akinél orvos igazolja, hogy számára maga az oltás is érdemi kockázatot jelent ("is", hiszen az ilyeneknél a betegség akkor is az oltásnál sokszor magasabb kockázatot jelent kivétel nélkül). És persze az ilyenek kötelesek lennének maszkot hordani minden zárt térben, meg ahol másfél méternél közelebb kerülhetnek másokhoz. Már csak a saját érdekükben is.
Nehidd El
2021. augusztus 20. 19:28
Ezért írtam, hogy "bárcsak". A racionalitás ezt diktálná, de politikai szempontból - egyelőre - nyilván még felvetni is tilos. Meg kell előbb szenvednie a haladó Nyugatnak a szabadságot, aztán amikor ott bevezetik, nálunk is menni fog. (Biztos vagyok benne, hogy Kincses Gyula és Falus Ferenc azonnal kiállna egy hasonló szelektív lezárás vagy akár a kötelező oltások mellett is, ha a barátaik hatalomra jutnának.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!