Vírushelyzet

2022. január 25. 11:41

Most már semmi kétség: a járványhelyzet a kezelhető állapot irányába halad.

2022. január 25. 11:41
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Facebook

„Most már semmi kétség: az átoltottságnak és a vírus mutálódásának következtében – melyik mennyire játszik szerepet, még nem tudni – a járványhelyzet a kezelhető állapot irányába halad.

Ahogy korábban is írtam, egészen a tavalyi év utolsó hetéig a napi új fertőzöttek és a kórházban kezeltek (tehát súlyos betegek) számának hétnapos átlaga szorosan együtt haladt, a két számsor együtt nőtt és csökkent, kirajzolva a hullámgörbét.

Azóta a két görbe futása élesen elvált egymástól. A napi fertőzöttek száma továbbra is meredeken emelkedik, minden korábbi rekordot megdönt, a kórházban kezeltek száma viszont január 23-ig stagnált, azóta is éppen csak nő. Még jobb hír, hogy a lélegeztetőgépen lévők száma december 6. óta egyenletesen csökken, az elhunytak száma ingadozásokkal ugyan, de szintén, és már lejjebb jár, mint a második és harmadik hullám közötti legjobb időszakban. Az átfertőződés egyre több oltatlannál is elhozza a védettséget (hogy számukra milyen áron, az más kérdés), így van esély a vírus visszaszorulására.”

Nyitókép: MTI/EPA pool/Sascha Steinbach

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patkánynak sem nevezhető férgek
2022. január 25. 14:05
"Az átfertőződés egyre több oltatlannál is elhozza a védettséget (hogy számukra milyen áron, az más kérdés), így van esély a vírus visszaszorulására.” Milyen áron? Kis orrfolyás, köhögés. Komoly "ár"...
Nagy Pál
2022. január 25. 14:03
40 000 ezer elhunyt után és ki tudja hány előtt ez a szerencsétlen már látja a fényt az alagút végén. Már az egészségügyhöz is ért a netcsicska. Merkeli hányszor jósolgatott és ebből hányszor tévedett? Már csak Bencsik hiányzott...
Járványfigyelő
2022. január 25. 12:36
Nem kéne még elhamarkodni ezeket a gondolatokat. Csak a kórházi dolgozók nevében.
Menhetten
2022. január 25. 12:10
Ausztriában 1 millió lakosra 1541 az átlag, idehaza 4263. Az egészségügy brutális alul finanszírozása és az elhibázott járványkezelés miatt katasztrofális halálozási adataink lettek. Szégyen, hogy a sportra többet költünk, mint az egészségügyre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!