Merkely: Elindult az ötödik hullám

2022. január 08. 09:35

A Semmelweis Egyetem rektora szerint az esetszámok robbanásszerű növekedésére kell számítani.

2022. január 08. 09:35
null

Elindult az ötödik hullám, amelyet az omikron mutáns hozott létre – közölte Merkely Béla az M1 műsorában. Mint fogalmazott: Az omikron variáns rendkívüli fertőzőképessége következtében az esetszámok robbanásszerű növekedésére kell számítani. Ezért

fontos, hogy minél nagyobb legyen a lakosság átoltottsága”

– hangsúlyozta.

Az omikron-variánsról

Merkely Béla szerint az omikron csupán enyhe lefolyású, felső légúti megbetegedést okozhat azoknál, akik a komplett, azaz három oltást felvették.

Félnivalójuk az oltatlanoknak van, hiszen nincs alapimmunitás, ami megvédi őket”

– húzta alá. 

Merkely Béla a műsorban úgy fogalmazott, „bízom benne, hogy az omikron variáns elhozza a járvány végső lecsendesedését, de ehhez is arra van szükség, hogy minél többen felvegyék a teljes, azaz három oltást, ami megakadályozza a fertőzés súlyos lefolyását is”.

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csakislovacska
2022. január 08. 18:11
Ez a fickó nem a Dagályból jelentkezget be?! :))))))
tgely
2022. január 08. 17:54
Remélem ez már a posztcovid-19 lesz és Merkely nem az augusztusi-szeptemberi 3. adagosokat hányja az oltásellenes tűzre.
files32
2022. január 08. 15:57
Béláink, a negyedikkel mi lesz?
barnabibambi
2022. január 08. 15:54
Baxa már seggbe ezt a féleszű hülyét valaki! Ez a pali már annyi baromságot összehordott hogy célszerű lesz kibaxni az egyetemről is.Be kell dugni Orbánnal együtt a gumiszobába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!