ORFK: Idén már több mint kétszázszor támadtak a határvédőkre a déli határszakaszon

2022. június 17. 12:47

Eddig 28 rendőrnek okoztak sérülést a migránsok.

2022. június 17. 12:47
null

Az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közzétett pénteki közleményében azt írta január 1-től a Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyei határszakaszon 238 alkalommal támadtak rá határsértők rendőrökre, honvédekre és fegyveres biztonsági őrökre. A karók, a botok és különböző méretű kövek, tégladarabok dobálása, sőt az egyenruhások irányába történő homokszórás is mindennapossá vált, ezidáig 28 rendőrnek okozva sérülést – tették hozzá. Az ORFK közlése szerint hivatalos személy elleni erőszak miatt 61, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt pedig 78 alkalommal indult idén eljárás.

Tudatták azt is, az illegális migránsok erőszakos, gátlástalan fellépése a határ védelmét szolgáló eszközökben is jelentős kárt okozott: rendőrségi és honvédségi járművekben 120 alkalommal keletkezett kár, egy-egy esetben akár több millió forintot is meghaladóan. A rongálás 19 esetben kamerákat, 33 alkalommal pedig a határzárat érintette. Hozzátették: legutóbb csütörtök délután kővel támadtak a migránsok a rendőrökre, egyikük fejsérülést szenvedett. Az illegális migránsok ezzel egyidőben megdobáltak egy megkülönböztető jelzéssel ellátott autót, kárt okoztak egy pihenőkonténerben, illetve egy magasfigyelő plexiből készült elemeit is le-, illetve betörték. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a Központi Nyomozó Főügyészség eljárást indított.

Az ORFK közleményében azt írta: folyamatosan nő a Magyarország határát jogellenesen átlépő, vagy azt megkísérlő határsértők száma. A határsértők egyre agresszívebbek és nem válogatnak az eszközökben, a határt védő rendőrök és katonák azonban határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben – közölték.

Nyitókép: YouTube-videó

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2022. június 19. 21:23
Ez nem menekült áradat, hanem egyértelműen a kontinens, azaz Európa elleni muzulmán invázió, ami 2015 óta folyik. Ezek nem menekültek, hanem harcedzett csupa férfi területfoglaló. (A valódi menekültek Ukrajnából érkeznek, többnyire nők, gyerekek és öregek) Nem kísérgetni kell ezeket, hanem lelőni. Meg kiépíteni az aknazárat. A határvédelem alapelemei többek között az aknazár és a tűzparancs. Ezek nélkül nincs hatékony határvédelem. A behatolók likvidálását fel kell venni videókra, s a felvételeket az interneten terjeszteni kell. Tudja meg a világ hogy így jár mindenki, aki a határunkat támadja. Egy hét múlva eltakarodnának még a határ távoli környékéről is. 1) Az Unió le van szarva. Azt pofázik, amit akar... 2) Azonnal csak a tizedébe kerülne a költségvetésnek a határvédelem. 3) A határ túloldalán élő magyarság mindennapos élete újra normalizálódna.
confitür
2022. június 19. 11:32
Fegyverhasználat. Nincs egyéb megoldás.
gonterl
2022. június 18. 15:57
Az eladó fegyverek még az ukránoknál vannak. A jugoszlávok meg az oroszokat támogatják, így nem akarják a fegyvereiket az oroszoknak átjátszani. Ha a jugoszlávok, meg a magyarok egymásnak esnének az az ukránoknak jól jönne, de a fegyverek így is, úgy is az oroszoknál kötnének ki. Ezért a déli migránsok elégedjenek meg a rég bevált cséphadaróval. Igaz, hogy a kombájnok korában, már a cséphadaróhoz is nehéz hozzájutni.
csulak
2022. június 18. 12:05
a tamadokat le kell loni, es akkor nem lesz tobb tamadas, ilyen egyszeru a megoldas !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!