A forint felettébb furcsa állapota

2022. október 13. 12:44

Jelen pillanatban minden a forint erősödésének irányába konstellál.

2022. október 13. 12:44
null
Balásy Zsolt
Telex

„Vakarja a fejét a hedge fund menedzser. Jelen pillanatban minden a forint erősödésének irányába konstellál. A magyar állam fizeti a legbusásabb hozamot a kötvényei birtokosainak: a 13 százalékos alapkamat a duplája a »többiekének«, egy magyar hároméves kötvény hozama 12%, egy románé 8,7%, egy lengyelé 7,3%. És mégse veszik...

A problémáink egyik legakutabb forrása, az import gáz ára az augusztus végi pánikárhoz képest folyamatosan esik, immár a felére. Azaz az egyik legfenyegetőbb fegyver egyre kevésbé fenyeget. És mégse veszik...

Talán még az EU-pénzekkel kapcsolatban is inkább nyugodtabb lehet a piac, mint lehetett egy hónapja. És mégse veszik...

Ráadásul ezekben a napokban még a világpiacok is megnyugodni látszanak: épp nem omlasztja össze a fontot a brit kormány; nem veri agyon a részvénypiacot a Fed; sőt, Putyin – összeomló »hadserege« láttán – sem szigorít. És mégse veszik...”

Nyitókép: Pixabay

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. október 14. 19:43
"A miniszterelnök a Kossuth rádióban arról beszélt: megkérte a jegybankelnököt, és utasította a pénzügyminisztert, hogy a következő év végére a jelenlegi inflációt mindenképpen "felezzék meg", és vigyék le úgy, hogy legalább egyszámjegyű legyen. " Mitől, kitől is függ az infláció és a forint árfolyama?
Namond
2022. október 14. 12:58
Itt vannak az MNB új intézkedései, nagyot ugrott a forint-Mandíner "Mai döntésével a jegybank egyrészt a forint elleni shortpozíciók felvételét drágította meg, másrészt az elszabadult energiaárak miatti importfinanszírozást könnyítette meg a devizatartalék terhére," Zseniális. Az unortodox Matolcsynak, már 2022 október második felében leesett a papírtantusz, a shortolás drágítása eszköz lehet a forint védelme érdekében. Vagy 12 év, 12 hónap következetes forintrontás után kormányfői engedélyt kapott? Azért megnyugtató, hogy az MNB vezetői sajtófigyelőjébe bekerült és az illetékesek megértették, Zsiday Viktor ötletét, az energia import devizatartalék terhére történő finanszírozásról. (Bár remélem az MVM nem a holland TTF-en vásárol.)
amca
2022. október 13. 23:07
Legyél nyugodt csorókám, ha itthon döglődsz,márpedig döglődsz,semmi gond. Mi meg 70 huffal többet kapunk a juniótól Ezt számold ki ,mondjuk 500 000 000 000 ojróval. Csak a mg.
Namond
2022. október 13. 20:51
Matolcsy a furcsa, hogy engedi az állami költségvetés és polgárok megtakarításainak kirablását a forint árfolyam rontásán keresztül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!