Ahol mindig süt a nap: napelemekkel működő parkolóház épült Dubaiban

2021. május 15. 02:19

Először terveztek az Emirátusokban környezetbarát parkolóházat és nulla energiaigényű épületet. Dubaiban nincs hiány a napsütésből, így nem meglepő, hogy keményen dolgoznak ezen erőforrás maximális felhasználásán. Dubai napenergia-infrastruktúrájának legújabb kiegészítője egy többszintes, napelemekkel borított parkoló Al Garhoud-ban.

2021. május 15. 02:19
null

A parkolót Dubai önkormányzata építette, mely fedett parkolót kínál tetőtéri napelemekkel. Erre pont a sokszor igen magas hőmérséklet miatt van szükség. Közel 1530 panel csatlakozik a Dubai Villamosenergia- és Vízügyi Hálózatához. A 2494 négyzetméternyi területet lefedő panelek 500 KW teljesítmény előállítására képesek.

Az önkormányzat szerint évente 143,7 tonnával csökken a szén-dioxid mennyisége.

A parkolóházat az Emirátus első környezetbarát parkolóházaként és nulla energiaigényű épületeként tervezték meg. Kényelmesen megközelíthető számos kormányzati létesítménytől, beleértve a dubai önkormányzat épületét Garhoudban, így kiváló ingázási célokra.

A parkolóház zöld igazolványait nemrégiben Green Good Design Award díjjal jutalmazták. A Green Good Design Award célja, hogy nemzetközi elismerést adományozzon azoknak a kiemelkedő egyéneknek, vállalatoknak, szervezeteknek, kormányoknak és intézményeknek, akik kivételes gondolkodásmódjukkal egy egészségesebb és fenntarthatóbb bolygót vizionálnak. Azoknak, akik olyan projekteket teremtenek és valósítanak meg, amelyek nagyobb előrelépésre ösztönöznek másokat a fejlődés felé. Ezen túlmenően missziója, a globális tudatosság kialakítsa annak érdekében, hogy a környezetbarát és fenntartható formatervezési minták kidolgozására kerüljön a fókusz.

Egyre több jó gyakorlatot láthatunk, a napenergia és más alternatív források felhasználása ugrásszerűen növekszik, szinte minden nap új projekt vagy technológia lát napvilágot, a környezettudatos fejlődés érzékelhető.

A cikk szerzője Szalga Bogi.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!