A szomszédban már az orosz támadás forgatókönyvét elemzik

2024. március 06. 10:54

A biztonságpolitikai elemző szerint Magyarország és Szlovákia Moszkva érdekében valamilyen ürüggyel megakadályozná a NATO kollektív védelméről szóló szavazást.

2024. március 06. 10:54
null

Nyitókép: AFP/Pavel Bednyakov

***

A Fico-kormány szisztematikusan másolja a magyar diplomáciai szakácskönyvet: a kül- és biztonságpolitikában eladod az ország szuverenitását Moszkvának, és orosz kenőpénzben reménykedsz – véli Jakub Janda biztonságpolitikai elemző. Az SME-nek azt írta, ez rendkívül rossz hír többek között Csehországnak, mert ha a legközelebbi szomszédja „Oroszország szatellitjévé” válik, akkor a cseh biztonság az elmúlt 30 év legveszélyeztetettebb helyzetébe kerül.

Magyarországgal együtt Szlovákia is trójai falóvá válik Oroszország számára, így jelentősen megnő az esélye annak, hogy a balti köztársaságok elleni orosz támadás esetén valamilyen ürüggyel megakadályozzák a NATO kollektív védelméről szóló szavazást, és mi nem fogunk időben, minden erőnkkel a szövetségeseink segítségére sietni – állítja a biztonságpolitikai elemző.

Vlagyimir Putyin orosz elnök mindenesetre a múlt héten ostobaságnak és hazugságnak nevezte azokat a nyugati véleményeket, amelyek alapján Oroszország megtámadná Európát.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:25
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­­g­­ö­­­s­ ­­­l­­­á­­­n­y­­­o­­k­ ­­v­á­­­r­­­n­a­k­­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
survivor
2024. március 16. 16:54
Gázt, villanyt tessek lecsavarni...
survivor
2024. március 16. 16:53
Felelős helyen már béket kötöttek. Minszkben v. Ankarában.
survivor
2024. március 16. 16:51
Macron küldi az Idegenlégiót+ a Gárdát... ;-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!