Nekem ez borzalom, de a 20 milliós Kairó gettóiban a Hamaszt ünneplik

2023. október 15. 07:45

Mit jelent a szeretet és szabadság jó pár milliárd embernek, ahol nincs tiszta ivóvíz?

2023. október 15. 07:45
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„És az alábbinál rosszabbat is mondok. Nem csak, hogy téves a »történelem vége« elképzelés, de a világ nagy része még ellenséges is a nyugati progresszióval. Az alábbi idézet a Szupernova fesztivál rettenetes mészárlásának egyik túlélőjétől van

»Több száz embert tart fogva a Hamász, több százan meghaltak és több százan eltűntek. Mindannyian azért mentünk a fesztiválra, hogy a szabadságunkat és a szeretetünket ünnepeljük, és ott maradtunk vérző és fájdalmas állapotban; nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnánk a borzalmakat, amelyeknek mi, a szeretet és a transz gyermekei tanúi voltunk. Minden gyönyörű lélek térjen haza épségben!«

Azt hiszik, a világ nagyobbik fele azokkal a jómódú fiatalokkal szimpatizál, akik egyébként teljesen ártatlanok, de mégis a nyugati életmódot képviselik? Nekem ez borzalom, ami ott történt, Önöknek is az, de a 20 milliós Kairó rettenetesen szegény gettóiban a Hamaszt ünneplik. Karacsiban is, Bagdadban stb. Mit jelent a szeretet és szabadság jó pár milliárd embernek, ahol nincs tiszta ivóvíz stb és duplázódik a népesség generációnként? Ezt pozitív gondolatok és szép elméletek nem fogják megoldani. Igazából semmi se még jópár évtizedig, legfeljebb saját magunkat tudjuk védeni amíg lefutnak a demográfiai hullámok és a technológia válaszokat ad (talán...).”

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: MTI/AP/Madzsdi Mohamed

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. október 16. 13:19
"És az alábbinál rosszabbat is mondok. Nem csak, hogy téves a »történelem vége« elképzelés, de a világ nagy része még ellenséges is a nyugati progresszióval." Már várom a jövő hetet, amikor Demkó elfulladó lélegzettel, izgatottan ír cikket azzal a címmel, hogy "Tudták ezt? A víz nedves!!! Döbbenet!"
Akitlosz
2023. október 15. 22:55
Nem a technológia tudna válaszokat adni, hanem a politikusok és a hadsereg, rendőrség, határőrség. Egy Adolf kaliberű politikus fél-két év alatt rendbe tenné az EU-t. Technológiától függetlenül.
Akitlosz
2023. október 15. 22:53
Nem a tiszta ivóvíz kevés, hanem az ember sok. Az ivóvíz nem szaporodik, ellentétben az emberrel.
ThunderDan
2023. október 15. 20:29
Na és MIÉRT nincs elég víz?!? Ki kényszerítette őket, hogy néhány évtized alatt megÖTSZÖRÖZŐDJENEK?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!