A Barbie-t és az Oppenheimert bírálta az orosz vezetés

2023. augusztus 31. 17:07

Andrej Malisev szerint az orosz filmek is tökéletesek a közönség szórakoztatására.

2023. augusztus 31. 17:07

„A »Barbie« és az »Oppenheimer« című amerikai filmek nem felelnek meg a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékek megőrzésével és megerősítésével kapcsolatos céloknak és célkitűzéseknek” – írta Andrej Malisev miniszterhelyettes a Meduza közlése alapján.

Az Orosz Föderáció kulturális miniszterhelyettese Vlagyiszlav Davankovnak az Állami Duma helyettes elnökének arra a felvetésére reagált, ami szerint

ezeket a nyugati sikerfilmeket jó lenne bemutatni a szerzői jogtulajdonosok engedélye nélkül Oroszországban.

A miniszterhelyettes szerint az orosz filmek is tökéletesek a közönség szórakoztatására. Megjegyezte továbbá, hogy az orosz forgalmazás „telített a magas színvonalú hazai bemutatókkal”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2023. szeptember 01. 18:05
"„A »Barbie« és az »Oppenheimer« című amerikai filmek nem felelnek meg a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékek megőrzésével és megerősítésével kapcsolatos céloknak és célkitűzéseknek” Én még emlékszem amikor a 90-es évek közepén egy leningrádi középiskola osztályában a lányok 90%-a kurva akart lenni és nem is szégyellték a TV kamerájában elmondani.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 01. 10:17
>>>Zokni5m007h 0p3ra70r 2023. augusztus 31. 20:19 de Barbie éppen hogy nem ideológia mentes intézmény.<<< Egy gyerekjáték az egy gyerekjáték, ennyi és nem több. A gyerekek nem töltik meg ideológiákkal a játékaikat. Azt kizárólag a felnőttek teszik, a gyerekek kárára. Egyébként erről szólt a film. A film nézhető lenne egyébként is, mert azt a kis semmi történetet a szereplők tökéletesen kitöltötték a játékukkal, ami roppant szórakoztató is volt és lett volna akkor is, ha nem a sztereotipikus alapmodell van a fókuszban. Ami természetesen szintén a felnőtt társadalom skatulyázása miatt kapta a sztereotipikus besorolást. 3 és fél éves a kiskányom. Egyszer hercegnő, egyszer herceg, egyszer sárkány, máskor oroszlán, megint máskor egy lovacska anyukája, és nem azért mert, hanem mert csak. Mert ez a játék. És ertől még sem nem férfi, sem nem oroszlán- vagy lógender, ezzel ő is tisztában van, mert épelméjű egészséges gyermek. Ugyanis minden alkalommal azt mondja: most azt játszom, hogy ...!
Zjzj
2023. szeptember 01. 02:52
Most mar a filmkritikakat is putlerlandbol importalja a mangyiner…osztan, nemhogy megnezitek egyik filmet se mert a nagymedve figyel!
lájkbajnok
2023. augusztus 31. 19:04
“Barbiet” Jó van, az orbánista firkászoknak ma is sikerült meggyalázni a magyar helyesírást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!