Most ennyien szavaznának Putyinra az elnökválasztáson

2024. február 17. 19:15

A szavazólapon négy jelölt neve fog szerepelni.

2024. február 17. 19:15

Az orosz választópolgárok csaknem 80 százaléka a hivatalban lévő elnökre, Vlagyimir Putyinra szavazna, ha most vasárnap rendeznék a választásokat – tette közzé friss felmérésének eredményét honlapján szombaton az Összoroszországi Közvélemény-kutatási Központ (VCIOM). Az 1600 fő megkérdezésével készült reprezentatív felmérés eredményeinek közzétételét az oroszországi elnökválasztás kampányának hivatalos kezdetére időzítették.

A felmérés eredményei szerint a független jelöltként induló Vlagyimir Putyinra 79 százalék szavazna, míg vetélytársai közül 

Vlagyiszlav Davankov (Új Emberek párt) 4, Nyikolaj Haritonov (Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja) szintén 4, Leonyid Szluckij (Oroszországi Liberális Demokrata Párt) pedig 2 százalékot 

szerezne. Választási részvételi szándékát a megkérdezettek 77 százaléka jelezte, közülük 63 százalék biztosan, 14 valószínűleg elmegy szavazni. 

Az orosz parlament felsőháza, a Szövetségi Tanács március 17-re írta ki az elnökválasztást. A központi választási bizottság úgy döntött, hogy a választást március 15. és 17. között rendezik meg. Ez lesz az Oroszországi Föderáció történetében az első háromnapos elnökválasztás. A szavazólapon az említett négy jelölt neve fog szerepelni.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij
 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 18. 10:09 Szerkesztve
Akik éltek jelcin idejében, nem szavaznak másra. Akiknek ők elmesélték és akik ezt meg is értették, szintén. A többiek meg pussy riot-t hallgatnak. Nem egy hatalmas tábor. Úganúgy működik ez, mint nálunk a fidesz és az ellenzék ügyében. A boztos katasztrófára nem szavazunk.
Dictator
2024. február 17. 20:32
5 jelölt neve lett volna a szavazólapon, csak közben Navalnij visszalépett.
CubaLibre
2024. február 17. 20:16
Én is rá szavaznék, ha orosz lennék.....
survivor
2024. február 17. 19:53
Ad analogiam: Lehet masra szavazni,mint Orbán. Csak nem erdemes. Az ellenzek 14 ev alatt keptelen volt egyetlen ellenerőt kepezni, egyetlen partot felállítani,egy vezert, egy ideológiat megnevezni. Orban barmilyen, nincs alternatívája. Fleto& Nej ? Futóbolond Zaypeti ? Karigeri ? Fel lehetett VOLNA építeni Schiffert-- kibassták. Mesterházyt, a Botkát...mast nemigen... A Feri nem hagyta. Az Apró Lamatin t ?? Na ne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!