Év végére egymilliót is legyártanak ebből a veszélyes orosz fegyverből

2023. július 17. 16:11

A kamikazedrónok az ukrán páncélozott járművek legnagyobb ellenségei.

2023. július 17. 16:11

Az orosz állami Rosszija 1 televízió közlése szerint a drónokat gyártó ZALA Aero vállalat, illetve anyacége, a Kalasnyikov konszern háromszorosára emeli a Lancet drónok gyártását. A termelés növelését azzal indokolták, hogy a Lancet dróncsalád egyértelműen az oroszok legsikeresebb kamikaze drónja a háborúban.

A 40 kilométeres hatótávú, 3-5 kilogrammos robbanófejeket szállító drónok a páncélozott szállító járművekben és a könnyű tankokban is komoly pusztítást végez.

Alekszandr Zaharov, a Lancet vezető fejlesztőmérnöke elmondta, hogy jelenleg már 200 ezer elkészült példánynál tartanak, de év végére cél az egymillió drón legyártása – számolt be a Portfolio.

Nyitókép: Wikipedia


 

 


 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. július 17. 16:24
Zseli tankászokat keres kiemelt havi bérezéssel... Zseli! jobb lenne ha abbahagynád az egészet... és elmennél inkább zongorázni. Abba sem vagy jó... de legalább nem halnak bele az emberek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!