Robbanhat az orosz dróngyártás, Putyin leadta a rendelést

2023. augusztus 08. 07:00

Az orosz elnök a hazai cégekre számít.

2023. augusztus 08. 07:00

A Sky News arról ír, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte: több támadó drónt kell gyártania a Rosztechnek, az állami tulajdonban lévő hadiipari vállalatnak.  Az elnök a Roszteh vezetőjével, Szergej Csemezovval is tárgyalt és 

utasította: gyártsanak többet a Kub és a Lancet drónokból.

Putyin elképzelése szerint, mivel a külföldi gyártók kivonultak, most a hazai cégek tölthetik ki a keletkezett piaci rést. Csemezov egy közleményben azt is bejelentette be, hogy a Roszteh jövőre egy utasszállító repülőgép gyártását is megkezdi.

Nyitókép: Wikipedia

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 08. 12:34
" Agricola 2023. augusztus 08. 09:37 A drónok kezelői távolból számítógépekkel vezérlik a drónokat, jelölik ki a célpontokat, kockázatuk csekély, ellenben a kijelölt célpontok elpusztulási esélye nagy." Az ugye "attól függ". Már tavaly nyáron a RUSI elemzése szerint is csak 3 bevetést ért meg átlagosan egy fuckrán drón, ahogy kikerülnek a csapatokhoz az orosz elektronikai hadviselési eszközök, úgy kopnak ki a "mozgósított" civil drónok a frontról. A "Military Summary" YT csatorna csak egy frontszakaszról lát ukrán dróntámadás-videókat, az 5 szakaszra bontott fronton... A többin nem videóznak (fuckránoknál nem hihető) vagy nem tudnak drónozni. Meg kínos ám, ha a drónt távvezérlő tablet jeleire odavernek egy sorozatot, akár csak aknavetőből is...
B_kanya
2023. augusztus 08. 12:29
" Genusnextgen 2023. augusztus 08. 10:01 Robotkutya, PAK-FA, Armata. Legújabban a szuperdrónok. Wehehehe." A dudván átjutottak már a hohol szerelmeid, vazelingenyus? :)))
Genusnextgen
2023. augusztus 08. 10:01
Robotkutya, PAK-FA, Armata. Legújabban a szuperdrónok. Wehehehe.
Agricola
2023. augusztus 08. 09:37
A drónokkal folytatott hadviselés kezd hasonlítani a drónokkal támadók szempontjából egy számítógépes hadijátékra. A drónok kezelői távolból számítógépekkel vezérlik a drónokat, jelölik ki a célpontokat, kockázatuk csekély, ellenben a kijelölt célpontok elpusztulási esélye nagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!