Egyre élesebb a multik árháborúja: a Tesco most figyelmeztette a Lidlt és az Aldit is

2023. február 17. 15:50

Elindult az üzengetés.

2023. február 17. 15:50
null

A vásárlóknak nem egy termék árának csökkenésére van szükségük, hanem tartósan alacsony árakra – ezzel a felütéssel adott ki közleményt a Tesco, amelyről a Világgazdaság számolt be.

A megfogalmazás egyértelműen a múlt héten kirobbanó kiskereskedelmi árháborúra utal, azon belül is az Aldi és a Lidl lépésére, amivel a német hátterű diszkontok 20-25 százalékkal faragták le a náluk kapható legnépszerűbb vajak árát.

A Tesco erre bejelentette, hogy

ők nem egyetlen termék árát csökkentik, hanem a bevásárlókosár teljes tartalmára figyelnek.

Az áruházlánc kínálatában január óta több mint 2000 árucikk ellenértéke csökkent, átlagosan 9,5 százalékkal. Emellett az Árgarancia jelölésű termékek árát közel egy éve ellenőrzik rendszeresen, olvasható a közleményükben, hozzáfűzve: a leghűségesebb vásárlóik átlagosan havi 10 ezer forintot spórolnak a Clubcard nyújtotta kedvezményekkel.

„Az árgaranciás termékek ellenértékének alacsonyan tartása, illetve a Clubcarddal olcsóbb program mellett a Tesco mindent megtesz azért, hogy a kínálatában szereplő egyéb termékek ára is csökkenhessen” – vetítette előre a cég.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. február 18. 09:52
Háború csak a KESMA agyában dúl..árverseny meg mindig van..idióta VG..
Hurka
2023. február 18. 08:44
Kb 2 éve figyelem az Aldiban mindig olyan bióvaj kapható aminek 1 héten belül lejár a szavatossága, ez gondolom azért van mert a német területeikről a lejárat elött 1 héttel áthozzák Mo-ra az ott várhatóan majd eladhatalanná váló vaj készleteiket. Itt 1400 körüli áron adják a 250gr-os terméket. Magyar bióvaj miért nincs, kérdem az élelmiszeripart irányítókat.
Hurka
2023. február 18. 08:29
Kellene egy magyar állami üzletlánc, ennek nagy előnye lenne hogy befolyásolhatná az árakat, motíválhatná a magyar termelőket ideértve az elszakított területeken élőket, elláthatná az iskolai, óvodai, üzemi konyhákat, igazi információval látná el az államigazgatást a kereslet-kinálati viszonyokról, stb. Lehet hogy ez a a multik támogatása helyett érdemesebb vállalkozás lenne, ugy mint az energiaszektor esetében volt?
kafabatka
2023. február 18. 00:08
Most vettem a Sparban 2,8-as UHT tejet,pontosabban ársapkás tejet 225.ért. Meglepődtem. Van ilyen? Na,az a baj,hogy a Tescoban még nem botlottam bele ársapkás 2,8-as tejbe. Csak 500Ft feletti árakon. Na,néhány napja cikkeztek az ársapkás termékekről,ám azok áráról elfelejtettek infót szolgáltatni. Ugyan mennyi az annyi,avagy mennyi a max ár? A Tescoban a húspult annyira összement,mint Bakterházban a szalonna. Gondolom,nekem is a látásommal van a baj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!