Magyarországon nincs új koronavírusos beteg, van viszont influenzajárvány

2020. február 09. 09:27

Magyarországon nincs az új koronavírus által fertőzött beteg, viszont influenzajárvány van, és más kórokozók is okozhatnak felső légúti megbetegedéseket – mutatott rá a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

2020. február 09. 09:27

Dánielisz Ágnes kiemelte: ezek a kórokozók is ugyanúgy cseppfertőzéssel terjednek, mint az új koronavírus, ezért érdemes gyakori kézmosással védekezni ellenük.

Hozzátette: a Kínából érkező csomagokat nyugodtan át lehet venni, a két ország közti hosszú utat, amely alatt hőnek, hidegnek és kiszáradásnak is ki van téve, a koronavírus biztosan nem bírja ki.

A szakember kitért arra is, hogy a legújabb hírek szerint székletben is kimutatták az új koronavírus örökítő anyagát, ám mint mondta, a járványügyi adatok alapján egyértelmű, hogy a megbetegedések cseppfertőzéssel terjednek.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a koronavírussal kapcsolatos kérdések megválaszolására két 24 órában hívható zöld számot (06-80-277-455 és 06-80-277-456) is működtet, ezeken leginkább csomagokkal, utazással és felsőlégúti tünetekkel kapcsolatban érdeklődtek már; ahogy elmondta.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2020. február 09. 18:45
Már a második napot nyögöm az influenzától. Tea, tea , tea + C vitamin bombák. Alvás. Más módszer nemigen van. Holnapra fátylat akarok borítani rá.
Laudaricus
2020. február 09. 12:46
Korr: ACE2-receptorok (Angiotensin-Converting Enzyme 2) kapcsolódnak egy bizonyos sejttípushoz, most nem találom a cikket.
békalepcse
2020. február 09. 10:21
Ezen járványmentességnek lehet oka a speciális genomunk, ami rengeteg nyavalya ellen meg tud védeni. Ennek ellenére nincs okunk lazaságra, a személyes és a közösségi higiénia semmivel nem pótolható megelőzési forma. Kerüld a felesleges találkozásokat, ne tolongj, mindíg moss kezet és ápold, tápláld tested, ne zábálj meg minden élelmiszer szemetet.
Nehidd El
2020. február 09. 09:33
Nem baj. A moslékkoalíció szerint akkor is le kellett volna, le kellene zárni a határokat, ki kellett volna hirdetni az embargót magunk ellen. Egyébként mikor fognak tudni arra mutogatni, hogy EU-s támogatás ("infúzió", "lélegeztetőgép") nélkül össze is omlik a gazdaság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!