Elemző: Hiába támadják Magyarországot, a magyar részvénypiac meg sem érzi

2024. január 31. 12:14

A magyar részvénypiac 35,6 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben.

2024. január 31. 12:14

David P. Goldman, az Asia Times és a PJ Media rovatvezetője az X-közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy

a magyar részvénypiac 35,6 százalékkal emelkedett az elmúlt egy évben. 

Goldman megjegyezte, hogy a Financial Times magyar gazdaságot érintő beszámolója miatt tapasztaltak visszaesést, „de ez csak egy kisebb megingás volt az egyéves erős teljesítmény után” – húzta alá az elemző.

A vonatkozó posztot alább tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2024. január 31. 13:16
Short-pozíciót foglalunk el Ukrajnával szemben. Az ilyen ezzel jár.
csapláros
2024. január 31. 13:04 Szerkesztve
files32 2024. január 31. 12:36 ..."Mert még nem támadják."... Kac-kac. Ezzel lényegében Gyuri bácsit és a new-yorki kazár uzsorásokat hülyézted le... Támadták ők, de ha éppen tavaly volt a legnagyobb váltás a hazai részvénypiacon a devizáról a hazai megtakarítások forintra váltásában, tekintettel arra, hogy lanyhult külföldi általános érdeklődés, és a beruházások során az állam is inkább a hazai források bevonására támaszkodott, Gyurkáék szándéka messze nem a remélt hatást érte el, ahogyan lényegében 2010 óta fut a pénze után ez a spekuláns csürhe... Azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a meccsbe rajtuk kívül a távol keleti szervezésű részvény tőke is jobban beszállt, a kínai beruházások megnövekedésével egyidejűleg.
csapláros
2024. január 31. 12:59 Szerkesztve
Ez lényegében a devizahitel állományunk csökkenéséből is eredő forint árfolyam ingadozások mérséklődése és az államnak a beruházások során a mind nagyobb mértékű háztartási vagyonnövekedésből eredő hazai megtakarításokra való támaszkodása közötti egymást erősítő összefüggésekre világít rá. Mindezek ellenállóbbá tették a magyar pénzügyi rendszert a külső támadásokkal szemben. Azon kívül hiába gyengült a nyugati érdeklődés a magyarországi részvények iránt, ha ugyanakkor a távol-keleti érdeklődés a kínai beruházásokkal párhuzamosan, meg nőtt. Előbb-utóbb csak sikerülhet majd valamikor a több lábon állással kevésbé megérezni a nyugati 75 %-os kereskedelmi forgalomból eredő függést és azt leszorítva átnyergelni egy nagyobb ázsiai részesedésre és ezzel jobban integrálódni a világot uraló, vezető távol-keleti pénzpiacokba.
files32
2024. január 31. 12:36
Mert még nem támadják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!