Művészettörténész: Nem szabad kreditet adni azoknak a platformoknak, amelyek melléd tesznek egy MCC-s vagy mandineres figurát

2023. december 05. 20:27

Oltai Kata szerint jobboldali, konzervatív oldalak mellett kiépült egy „látszólag kritikus, rafinált szürkezóna, amit meglepő módon sokan használnak”.

2023. december 05. 20:27

Oltai Kata művészettörténész volt a Telex Most jövök c. műsorának vendége, ahol kifejtette, hogy vannak olyan platformok, amelyek fenntartója miatt kizárt, hogy ott részt vegyen. Különösképpen a jobboldali, konzervatív diskurzust folytató oldalakra értette ezt.

A videóban azt is elmondja, hogy ezen oldalak mellett kiépült egy „látszólag kritikus, rafinált szürkezóna, amit meglepő módon sokan használnak”. Szerinte 

nem szabad kreditet adni azoknak a platformoknak, amelyek melléd vagy utánad tesznek egy MCC-s vagy mandineres figurát”

A legfontosabb kulturális feladatot abban látja, hogy „tök egyértelműen állítsuk, hogy mi mellett tesszük le a voksunkat”.

L. Simon László, a Nemzeti Múzeum korábbi főigazgatójának megtapsolásáról elmondta, hogy az számára „egy fekete, mély gyászpont volt”.

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

 

 

 

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. december 06. 18:14
A Mandiner szombaton beszámolt róla, hogy nem csak Kötcsén zajlanak az események, szombaton ugyanis megszervezték a SzázSzót, a Farkasházy Tivadar balatonszárszói telkén megrendezett liberális-baloldali fórum szellemi örökösének szegődő rendezvényt. Az Ujhelyi István–Farkasházy Tivadar-összefeszüléssel felvezetett eseményen számos mostani vagy expolitikus, többek között Niedermüller Péter, Márki-Zay Péter, Kuncze Gábor és Bod Péter Ákos is megjelent. A hvg beszámolt róla, hogy az ellenzéki értelmiség egy része is összegyűlt: felbukkant OLTAI Kata és Nagy Zsolt, érkezett Szentesi Éva, Lukácsi Katalin, Márki-Zay Péter, Mesterházy Attila, Nyakó István Jordán Tamás, Komáromi Zoltán, Nagy Erzsébet, Somogyi Zoltán, Ligeti Miklós, de befutott Bajnai Gordon volt pénzügyminisztere, Oszkó Péter is, meg persze rengeteg újságíró, akik ezúttal nem írtak, csak ott voltak, beszélgettek a régi prominensekkel." sátántangó!
catalina11
2023. december 06. 18:13
A Mandiner szombaton beszámolt róla, hogy nem csak Kötcsén zajlanak az események, szombaton ugyanis megszervezték a SzázSzót, a Farkasházy Tivadar balatonszárszói telkén megrendezett liberális-baloldali fórum szellemi örökösének szegődő rendezvényt. Az Ujhelyi István–Farkasházy Tivadar-összefeszüléssel felvezetett eseményen számos mostani vagy expolitikus, többek között Niedermüller Péter, Márki-Zay Péter, Kuncze Gábor és Bod Péter Ákos is megjelent. A hvg beszámolt róla, hogy az ellenzéki értelmiség egy része is összegyűlt: felbukkant OLTAI KATA és Nagy Zsolt, érkezett ..., Lukácsi Katalin, Márki-Zay Péter, Mesterházy Attila, Nyakó István Jordán Tamás, Komáromi Zoltán, ... Somogyi Zoltán, Ligeti Miklós, de befutott Bajnai Gordon volt pénzügyminisztere, Oszkó Péter is, meg persze rengeteg újságíró, akik ezúttal nem írtak, csak ott voltak, beszélgettek a régi prominensekkel." van még kérdés?
Intruder
2023. december 06. 17:17
Újabb ismerős arc abból a bizonyos 5000-ből.
B_kanya
2023. december 06. 11:52
"istvanpeter 2023. december 06. 11:08 Némileg rejtély, hogy egy kvázi művelt struktúra miként gondolja megváltoztatni a milliós tömegek döntéseit" Kb. egy hét alatt elkezdik a Dunába lőni meg akasztani országszerte az ellenforradalmárokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!