Konkurenciát kap a YouTube, jön az újabb videostreaming szolgáltatás

2024. március 13. 14:23

Zenei videostreaming szolgáltatást indít a Spotify.

2024. március 13. 14:23

Nyitókép: Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A YouTube videomegosztó platformnak készül konkurenciát támasztani a Spotify internetes zenestreaming vállalat. A cég szerdai bejelentése szerint egyelőre tesztjelleggel teljes hosszúságú zenei videoklip-szolgálatást indít prémium előfizetői számára

Az egyelőre kísérleti szolgáltatás szerdától válik elérhetővé a Spotify-előfizetők számára az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Svédországban, Brazíliában, Kolumbiában, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Kenyában

A videostreaming szolgáltatással 

a Spotify a piacot uraló Apple Music szolgáltatásával és az Alphabet YouTube platformjával kívánja felvenni a versenyt.

A videostreaming szolgáltatás bétatesztje „korlátozott zenei videokatalógust tartalmaz majd, köztük olyan nemzetközileg ismert előadók slágereit, mint Ed Sheeran, illetve olyan helyi kedvenceket, mint Aluna” – írja közleményében a svéd cég.

A Spotify célja egymilliárdos felhasználói közösség kiépítése 2030-ra. Több felhasználó megnyerése érdekében ezért podcastokkal és hangoskönyvekkel is bővítette kínálatát. Tavaly márciusban pedig elindította az előadók számára a 30 másodpercnél rövidebb videók feltöltését lehetővé tévő Clips szolgáltatását is.

A februárban tett előrejelzése szerint az idei első negyedévben a Spotify prémium előfizetőinek száma eléri a 239 milliót.

(MTI)
 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 13. 17:46
"luxusbatar ---> Akitlosz 2024. március 13. 16:28 Ki a faszt érdekelsz, te tudálékos, okoskodó fasz?" Engem érdekel. Jó kis linkeket adott sirály király zenékhez. :-)
Akitlosz
2024. március 13. 16:26
Ez nem lesz konkurencia. Az emberek nem fogják az ingyenes youttube-ot a prémium előfizetéses spotifyra cserélni. Ez kizárt. Nekem megfelel a youtube. Amelyik dal elmúlt 400-500 éves az rossz nem lehet. Piroska: https://www.youtube.com/watch?v=Qk4Ui3BYrZM Ez az 1564-es esztendő legnagyobb slágere: https://www.youtube.com/watch?v=JUHHyPGmzJc Erre táncolt Beatrix királynő az öccsével Mátyás király lakodalmán. Sajnos semmilyen komoly zenekar nem játssza. :-( https://www.youtube.com/watch?v=xv5NJBfwaEM Szóval minek zenéért fizetni? Még a Slayer is a youtube-on van! https://www.youtube.com/watch?v=rKV05XU6d7s
lesmiserables
2024. március 13. 14:37
Ugyanaz a liberális szar platform mind a kettő
Patika
2024. március 13. 14:32
Youtube meg is érdemli. A saját készítésű anyagaimat azzal tiltotta le, hogy azok máséi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!