Rogán: Olyan nincs, hogy a rendelet egyik fele működik csak

2015. november 20. 10:59

Ha a Dublin III alkalmazását felfüggesztették, akkor velünk szemben sem alkalmazható – mondta Rogán, aki arra is figyelmeztetett: „Európa olyan országokból enged be bevándorlókat, melyekkel effektíve hadban állunk.”

2015. november 20. 10:59

A Dublin III. rendelet alkalmazása felfüggesztésre került – egyébként nem Magyarország függesztette fel –, ami azt jelenti, hogy az ebben az időszakban Magyarországra érkezett, és azóta nyugatra távozott bevándorlókat ezen jogszabály alapján nem lehet ide visszaküldeni. Erről Rogán Antal beszélt az RTL Klubon, Baló György műsorában, ahol kijelentette: olyan nincs, hogy a rendelet egyik fele működik, a másik fele nem.

A kvótarendszer Rogán szerint egyfelől nem megoldás, másfelől veszélyes. Nem megoldás, mert ha az unióban olyan menekülteket osztanak szét, akik Németországba szerettek volna menni, egyféleképpen lehet megakadályozni, hogy a kvóta szerinti tagállam helyett végül a németekhez menjenek : belső határellenőrzéssel, azaz a schengeni rendszer felbomlásával.

A veszély a terrorkockázatban rejlik. „Európa olyan országokból enged be bevándorlókat, melyekkel effektíve hadban állunk.” 

A videóból az is kiderül, hogy több esetben Rogán járt közben annak érdekében, hogy olyan közszereplők, akik korábban elutasították a tévészereplésre vonatkozó felkéréseket, vállalják a megjelenést és a vitát. Példaként Rétvári Bence és a bevándorlási hivatal elnöke kerültek elő. 

Baló György kritizálta a kormány körüli sajtóapparátust amiatt, hogy gyakran nem válaszolnak a média kérdéseire. 

A téma legfőképpen azzal kapcsolatban került elő, hogy az RTL Klub stábját nem engedték be a NATO-főtitkár és a miniszterelnök közös nyilatkozatára.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VakzKommondor
2015. november 21. 13:45
http://index.hu/video/2015/11/21/fidesz_alairasgyujtes_vedjuk_meg_az_orszagot/ Tóni, itt vannak a szavazóid! Milyen táskával mentél az interjúra?
Mohamed Vlagyimirovics Bronstejn
2015. november 21. 09:10
"Baló György kritizálta " Bruhahaha..
Békanász a hasadon
2015. november 21. 08:10
Baló, Gaudi üdvozol a bányászbékádról.
Gregorius
2015. november 20. 17:00
Dublin III egy 2013-ban kiadott un. közösségi rendelet, és mint ilyen csak a közösség függesztheti fel. Ahhoz kell szövetségeseket keresnünk -nem lesz nagyon nehéz- hogy helyezzék hatályon kívül, mint megvalósíthatatlant. Egy vagy két tagállam akarata ehhez kevés. A dátumból jól látható, hogy két éve még fogalmuk sem volt arról, hogy mi fog történni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!