Menekültek ezrei vannak a szlovén-osztrák határon

2015. október 30. 21:56

Nagyjából kétezer migráns várja a szlovén-osztrák határon, a senki földjén, hogy beengedjék Ausztriába. A határátkelőnél további menekültek is vannak, ők a buszokat várják, amelyek továbbviszik őket Németország felé.

2015. október 30. 21:56

Tovább folyik a menekültek szállítása az osztrák-szlovén határról a német határhoz, a német-osztrák határszakaszon este számítanak nagy rohamra. Pénteken este a spielfeldi határátkelőnél ötszázan vártak a továbbutazásra, kilencszázan pedig a közelben lévő Bad Radkersburgnál várakoztak. A nap folyamán ezrek érkeztek Ausztria déli határrészére. 

A spielfeldi és a bad radkersburgi határátkelőnél pénteken egészen nap százak gondoskodtak a menekültek továbbutaztatásáról és ellátásáról. Az este folyamán ismét tíz busz érkezett a szlovéniai Sentiljbe, a menekültek most arra várnak, hogy beléphessenek Ausztriába. 

A szlovén rendőrség tájékoztatása szerint pénteken reggel 7 és 14 óra között 3000 embert irányítottak Ausztria felé. Kora délután a határ szlovén oldalán még további csaknem háromezer ember tartózkodott. Az osztrák médiumok beszámolói szerint a spielfeldi határátkelőnél több mint száz taxi várta a migránsokat. 

A passaui határátkelőnél pénteken nyugodt volt a helyzet, délutánig a 4500 bejelentett migráns helyett csupán 700 érkezett meg. A németországi illetékesek azzal számolnak, hogy az esti órákban várható nagyobb számú menekültcsoportok érkezése. 

A salzburgi pályaudvarnál lévő 800 ember befogadására alkalmas garázs már csak néhány napig áll a menekültek rendelkezésére, mivel biztonsági okokból nem tudták téliesíteni. A város már meglévő egyéb szálláshelyeit igyekszik bővíteni.

Mintegy kétezren várnak bebocsátásra Spielfeldnél

Mintegy kétezer migráns várakozik a szlovén-osztrák határon Sentilj és Spielfeld között, a senki földjén, hogy beengedjék Ausztriába – számolt be a helyszínről péntek este az M1 aktuális csatorna tudósítója. 

Ismertetése szerint délután az osztrák hatóságok beengedték a hosszú órák óta várakozókat, és kiürítették a két ország közötti területet, este azonban a szlovén hatóságok újra mintegy kétezer embert engedtek oda. 

Az osztrák rendfenntartók sorfalat álltak és kisebb, ötvenes csoportban engedik be a migránsokat Ausztriába. A tudósító szerint a térségben estére nagyon lehűlt a levegő.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2015. október 31. 09:36
Németországban ugyanazt játsszák, amit nálunk. Eltűnnek. Kérdés, hova? Ha egyszer megérkeztek álmaik földjére, miért nem regisztráltatják magukat, mint menekült? http://www.focus.de/politik/deutschland/chaos-bei-der-fluechtlings-registrierung-tausende-fluechtlinge-verschwunden-sie-sind-schlicht-nicht-mehr-da_id_5052512.html
kenwood
2015. október 31. 09:01
Àt lehet ott spielfeldnèl menni kocsival?
gxcapril
2015. október 31. 03:54
Ossze kell hivni egy EU tanacskozast, amely majd kijeloli a legkozelebbi tanacskozast idopontjat.
Szúnyog
2015. október 31. 01:29
Ezeket mikor verik végre pofán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!