Íme a gyár, ahol az amerikaiak lőszert gyártanak Ukrajnának (VIDEÓ)

2023. február 19. 06:14

A gyár állandó versenyfutásban van az idővel, mert Ukrajnának rengeteg lőszer kell.

2023. február 19. 06:14
null

A CNN készített egy videóriportot abban az amerikai gyárban, ahol az Ukrajnának szánt lőszerek készülnek. A videóban elhangzott: a gyár állandó versenyfutásban van az idővel, mivel Ukrajnának rengeteg lőszerre van szüksége. A Pennsylvania állambeli gyárban havonta 11 ezer darab 155mm-es tüzérségi lőszert gyártanak le. 

Ezt a lőszermennyiséget a tüzelő ukrán hadsereg nagyjából 3-4 nap alatt használja el.

Az eljárást részletesen bemutatták

A nyersanyagot a videó tanúsága szerint 2000 fokra hevítik fel, majd megformálják a lőszerhüvelyt, pár óra alatt. Amikor azok elkészültek, tesztelik őket, és ha rendben találják a strapabíróságukat, akkor utána egy másik gyárban töltik meg őket.

A riportban megemlítették,

az amerikaiak új lőszergyárakat nyitnak Texasban és Kanadában azért, hogy elegendő lőszert tudjanak gyártani az ukránok mellett maguknak is.

Doug Bush, az amerikai hadsereg beszerzésért felelős vezetője azt mondta: a koreai háború óta most zajlik a legnagyobb fegyvergyártás-bővítési program az Egyesült Államokban.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

 

***

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. február 19. 13:23
MANDINER!!!! "A nyersanyagot a videó tanúsága szerint 2000 fokra hevítik fel, majd megformálják a lőszerhüvelyt, pár óra alatt." Shell - gránát, gránáttest HE, High Explosive shell - romboló (v. repesz-romboló tüzérségi) gránát Casing - hüvely Az első kettőt hevítik 2000 fokra, ami FAHRENHEIT kell legyen, mert a vas 1600 fokon már folyik. A hüvelyt viszont lemezből préselik, gyakran rézből vagy bronzból, de időnként acélból.
zakar zoltán béla
2023. február 19. 12:41
Békekohó szUSA
mokány
2023. február 19. 12:25
Ebben az államban csaltak a legnagyobbat , az amcsi elnökválasztáson .
mokány
2023. február 19. 12:24
Szi csasz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!