Nincs pénz, mert az EU nem ad

2023. június 01. 17:01

Arra persze nagyon figyelnek, hogy otromba bukásuk árát ne ők fizessék meg.

2023. június 01. 17:01
null
Kele János
Kele János
Facebook

„Eljutottunk arra a pontra, ahol az állampárti gazdaságpolitika - leánykori nevén: válságkezelés, születési nevén: megszorítások – már tudományos szemmel nézve is kifejezetten érdekes elegyét adja a neoliberális szélsőségeknek és a padlássöprés néven ismertté vált rákosista rekvirálásoknak.

A tegnap éjjel, sunnyogva, fű alatt benyújtott rendeletek – a pofátlanság SI-mértékegységét jelentő veszélyhelyzetre való hivatkozással – voltaképpen egyetlen dolgot jeleznek, de azt minden korábbinál erőteljesebben: NINCS PÉNZ. Elfogyott, elherdálták, kifolyt azon a sok-sok lyukon, amit a nyilvánosság szállodabizniszeken, kaszinótendereken, 2Rule névre keresztelt álsportszergyártó vállalkozásokon, sporteseményeket szervező látszatkáeftéken és egyéb ínyencségeken keresztül észlelhetett az elmúlt években.

Nincs pénz, mert az EU nem ad. Mert az éveken át, nagy átéléssel, szembeszöszökő kitartással folytatott kardcsörtetés és tányércsörömpölés eredményeképp ma már senki nem hiszi el, hogy ez a kormány valaha, akármelyik ígéretét betartja, vagy bármelyik állítását komolyan gondolja. Nincs az a Navracsics Tiborba oltott doktor Gulyás Gergely, aki akár csak közepesen hihető színvonalon elő tudná adni a konszolidált, européer tárgyalópartner szerepét anélkül, hogy ne röhögjék arcba a »brüsszeli bürokraták«. Szabadságharcnak álcázott lókupeckedésük eredménye nulla – áthúzva.

Arra persze nagyon figyelnek, hogy otromba bukásuk árát ne ők fizessék meg, hanem te, a családod, és azok a magyar vállalkozások, munkavállalók, akiknek nincs hova hátrálnia és menekülni. Megjött a cehh, ki kell fizetni – ezért most a te zsebedbe nyúlkálnak.

Orbán Viktor ugyanis soha nem jön zavarba. Osztott és szorzott, és mivel a kockás füzetében az jött ki, hogy ha teljesíti az EU feltételeit (azaz: nem lop), akkor az állampárt köré épített cégbirodalom a fejére omlik. Ezért inkább vesz fel hitelt a piacról – drágán. Az árát pedig ráterheli az adófizetőkre – ahogyan szokta. A baj csak az, hogy mivel már senki nem bízik a kormányban, ezért külföldről sem jön _elég_ pénz. Megkopasztandó baleknak tehát marad az, akinek van bankbetéte, spórolt pénze, megtakarítása: te, én, a családod, a barátaid.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. június 03. 15:51
Elárulok egy TITKOT. Nincs pénz Brüsszelből jobbos kormányoknak és csak őket vizsgálja az EU-Bizottság. Magyarországon kivül most az olasz kormánynak sem folyosítja a helyreállítási pénz harmadik részletét, mert a Bizottság először leellenőrzi, hova költötték az eddigi pénzt és arra ment-e, amire adták. Ameddig Draghi volt a KEB -BCE elnöke és amikor leköszönt, akkor jött a money, mert hivatalból kinevezett kormány volt Dr. vezetésével. ERGO: vagy balos, dem.kus, befogadó, ravepartyzó, genderelméletet oktató, azonos párokat megáldó kormány van hatalmon, vagy NO MONEY. - Sachez is megértette, miért kell 1 hónapon belül kiírni az újabb szavazást, hogy visszakerüljön az ottani bal a hatalomba... Igy megy ez.
Namond
2023. június 03. 11:39
Sajnos igaza van. Reflexszerű forint rontás, orbáninflációs megszorítás, állampárti padláslesöprés van. A "védelmi" költségvetés kizárólag az antiNER, piaci körülmények között életképtelen, állami költségvetést szipolyozó patyomkin vállalkozások védelmét szolgálja.
Magyarvagyoknemturista
2023. június 03. 08:37
Ostoba libsi szakértő elvtárs ha Orbán lop hol a bizonyíték!?! 25 éve ezt okádjátok de még a mai napig csak vagdalkozni tudtok hogy Orbán lop meg korrupt! Bizonyíték sehol! Igazi vérbeli balliberális sorosista tempó! Titeket addig kéne ütni amíg mozogtok ti szarkeverő anarchista balliberális sorosista patkányok!
Hangillat
2023. június 02. 19:52
Azt hittem, hogy az Időtörmelékes egyed fókuszának tárgya a főváros triumfáló csőd-elégedettsége- a pénzügyi zseniprolik pénzhörcsöglése harangkondulást érdemel, ám nem. Orbanisztikus gazdaságpolitikai matériába csusszan a közönséges közgazda. Tőle a semmi is sok. A fővárosi nincsizmus gyomemberei után az ő itten dörgedménye kettős kudarcot sejtet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!