Szabadság és haza

2023. február 21. 15:24

Mi itt a Demokratikus Koalícióban azt mondjuk: szabad ember alkot szabad hazát.

2023. február 21. 15:24
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Legkésőbb a felvilágosodáskor az európai ember kitört a közösségi szabályok esetenként embertelen és oktalan béklyójából aztán azt mondta: »dehát én is vagyok Teremtő Isten, te tettél ilyenné, engedd, hogy éljek, ha már teremtettél!«

Azóta is ez a legsúlyosabb kérdése a politikának: mi a hazáé, mi a tied? Hol a közhatalom, hol a magánélet határa?

Mi itt a Demokratikus Koalícióban azt mondjuk: szabad ember alkot szabad hazát. Bölcsességgel, belátással, engedéssel.

A kormányfő minapi beszéde fordítva érvel. Alávetést, alázatot követel egy olyan nemzet nevében, aminek szerinte mi tagjai se vagyunk.

Mi majd vigyázunk rátok. Engedünk élni, és teszünk arról, hogy jobban élhessetek.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. február 22. 16:19
A gyurcsányisták nem Orbán ellenfelei, hanem az ország alfelei.
Palatin
2023. február 22. 15:44
Sokszor felvetödik a kérdés, hogy a gyurcsányista ellenzék miért olyan vadul ellenséges, észszerütlen, hazug, magyargyülölö. Erre a válasz sokkal egyszerübb, mint gondolnánk. Azért, mert egy olyan embert aki ezekkel a negativ tulajdonságokat nem rendelkezik, azt nem lehetne megkülönbözteni a Fidesz politikusaitól. Márpedig az ellenzék legfontosabb ismertetöjegye, hogy, - akárhogy is, de -, "más" kell hogy legyen. Nekik másnak kell lenni, különben nincs létjogosultságuk. Ellenzéki csak az lehet, aki mást akar, mint a kormány. Aki viszont mást akar mint a kormány, az csak hazugságokra, észszerütlenségekre tud építkezni, mert az ésszerü, szükséges, hasznos dolgok a kormány által már mind lefedettek. Egy kicsit sarkitva azt lehet mondani, hogy egy nagyon jó kormánynak csak egy nagyon rossz ellenzéke lehet, mert a "jó" dolgoknak már van gazdája, maradnek a "rossz" dolgok, amiböl válogatni lehet. Ezt teszi a DK is. A BALLIBSI ELLENZÉK CSAK ÚGY TUD ORBÁN ELLEN KÜZDENI, HA A RACIONALITÁS ÉS A MAGYAR ÉRDEKEK ELLEN KÜZD. Ez megmagyarázza azt, hogy miért olyanok, amilyenek.
Palatin
2023. február 22. 15:40
Gyurcsány, te ócska lókötö, figyelj jól: MAGYARORSZÁGOT NEM NEVEZHETI HAZÁJÁNAK EGY OLYAN CSIRKEFOGÓ, AKI ESKÜDT ELLENSÉGKÉNT VISZONYUL HOZZÁ, AKI MINDEN GALÁDSÁGOT, ÁRULÁST ELKÖVET ELLENE, AKI A NÉGYSZER 2/3-AL MEGVÁLASZTOTT KORMÁNY ELLEN LÁZÍT, VÉRFORRALÓ HAZUGSÁGOKKAL, RÁGALMAKKAL. Gyurcsány takarodj, te nem fogsz itt mégegyszer tombolni! Fecó, ha kérded, hogy merre induljatok, hát a temetö felé. Hallgasd meg elözetesként Gábriel arkangyal hozzád intézett bensöséges invitációját. Ferenc testvér hallgasd meg dalom. Azt mondom néked, fő a nyugalom. Hisz popsid körül nagy a forgalom, Akolodban is van trágya, friss alom. Bizony magasztos erény az irgalom. De neked az nem jár, úgy gondolom. Nem erősséged az építő szorgalom. Bennünket felráz tőled a borzalom. Szektád egy csődöt termelő malom, Legyen veszted az átkos fogadalom: Hogy támadjon ellenünk a birodalom. Amiért jussotok lesz gyász és siralom. Nekünk nem kell stressz és izgalom. Tünj el tüstént, némán a valogadon, Amig erre még megvan a jó alkalom. Fedjen be téged egy békés sírhalom.
Palatin
2023. február 22. 15:38
NEM HISZEM, HOGY A VILÁGON VAN MÉG EGY OLYAN BALGA, MAGÁBÓL KIFORDULT NÉP, AKI AZ ÁLTALA ELKERGETETT POLITIKUSOKAT MÉGEGYSZER VISSZA AKARNÁ HOZNI A HATALOMBA. De ennyire aljas, hazaáruló médiák sincsenek, akik ugyanezt támogatják, söt forszírozzák. Ez jutott a magyaroknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!