Surányi lejárt szavatosságú tézisei

2023. január 25. 09:13

A külföldi befektetők „álomcsapatának” tagja volt az egykori jegybankelnök.

2023. január 25. 09:13
null
Boros Imre
Magyar Nemzet

„A piac majd mindent megold – mondják egyes elemzők, no de hogy a piacot éppen ki és hogyan csinálja, arról már nem szól az elbeszélés, pedig nagyon kellene. Surányi most kinyilatkoztatja, hogy a jegybank későn kezdett bele a kamatemelési ciklusba. Bezzeg ő annak idején (1995) azonnal és drasztikusan. Neki nem fájt, hogy a hazai tulajdonú gazdaság a megnövekedett kamatköltségek miatt elterült, és a háztartások hitelei miatt is egyre több pénz folyt ki a családok kasszájából.

Surányi szerint jó helyre mentek a pénzek, hiszen akkoriban már a teljes bankszektor külföldi kezekbe került – hogy szinte ingyen, azt éppen Surányi mint jegybankelnök intézte. Az állam adósságait is csak jóval nagyobb teherrel lehetett finanszírozni. A növekvő fizetésimérleg-deficit pedig felmentést adott az állami vagyon dömpingszerű értékesítésére. Ez tényleg szép álom volt a külföldi befektetőknek, nem véletlen, hogy a csapattagokat álomcsapatnak nevezték el.”

 Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. január 25. 21:55
Ejnye már Imre bátyó, még mindig savanya az a szőlő?. Nem ildomos az SZDSZ-MSZP kormány gazdaság, fiskális-monetáris politikájának végrehajtóit fikázni. Miért kell csodálkozni, hogy nem az SZDSZ-es ügynökeiket hanem a legjobbakat fogadták fel a külföldiek? A Surányi tudás minősége nem változott.
kelemikes
2023. január 25. 21:42
Imre Úr, hol vagy Te Surányihoz??
kelemikes
2023. január 25. 21:39
Imre elment az idő
dglaj
2023. január 25. 21:27
Surányi 65 tonna aranyat elkótyavetyélt... Még csak ejnye, bejnye sem volt érte...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!