A NER ajtajáról már lehulltak a lakatok

2022. december 27. 18:50

Csupán arra vár, hogy valaki berúgja azt.

2022. december 27. 18:50
null
Borbándi Dániel
Index

„Amikor többször is történelmi mélypontra zuhant a forint, amikor rekordméreteket ölt az infláció, amikor Magyarország termelékenysége az egyik legrosszabb az Európai Unióban, amikor a magyar diplomácia- és külpolitika közfelháborodás tárgya Európában és amikor romokban hever a közoktatás, akkor ugyan hogy lehet pont most az ellenzékről beszélni? Nos... Pontosan ezért.

(…)

Megszűntek a külső ellenségek, a belsők pedig olyan gyengék és súlytalanok, hogy újabb nagy ellenségképet gyártani belőlük inkább csak rontana az ügyükön. Bármilyen furcsa is ezt kimondani az áprilisi elsöprő Fidesz-győzelem után, most mégis olyan politikai bizonytalanság állt elő Magyarországon, amelyet nem kihasználni nagyobb bűn lehet egy ellenzéki szavazó szemében, mint a most előállt helyzet megteremtése.

A jelenlegi politikai környezetben minden egyes ellenzéki mandátumnak, minden alapszervezetnek, minden befektetett forintnak és minden közösségi médiás megjelenésnek aktívan a kormányváltásért kéne dolgoznia, felerősítenie az elégedetlen hangokat, gerjesztenie a kormányellenes hangulatot és eljuttatni az emberek fülébe, hogy bizony, nekik volt igazuk, Orbán Viktor pedig nem az a népi hős, akinek az emberek hitték őt. Sőt: talán sosem volt az.

Ezzel szemben az ellenzék részéről gyakorlatilag semmit nem hallani, vagy legalábbis még annál is kevesebbet, mint amennyit a kormány tesz a közeledő államcsőd kozmetikázására. Az ellenzéki politikusok már eddig is azzal ártottak a legtöbbet a magyar demokrácia reputációjának, hogy felvették a mandátumukat, egy ilyen helyzetben azonban megtartani azt, és ilyen szinten nem élni vele, végleg méltatlanná teszi őket arra.

(…)

Államférfiakra van szükség, változásra van szükség, rájuk van szükség! Minden olyan politikust, aki korábban a valódi versenyt elvesztette, a kompetencia- és hitelességi versenyt viszont megnyerte, most a hazája szólítja vissza a politikába. Ha akkor nem is, ma ezekkel a kvalitásokkal változást lehet elérni. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének ajtajáról már lehulltak a lakatok: csupán arra vár, hogy valaki berúgja azt.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. december 28. 16:51
rotyog a hazug baloldali moslek !
Tidal_wave
2022. december 28. 13:38
Nekünk csak a kapukat kell betörnünk, és Magyarország korhadt épülete összedől. - mondá Borbáni Adolf...
Bendzsó Boy
2022. december 28. 11:26
Téged kellene acélbetétes bakanccsal homlokon rúgni spiccel te féreg! Minden jószándékú magyar ember előtt nyitva a kapu,te szikével blankolt fostalicska!
istvanpeter
2022. december 28. 10:13
Úgy látszik, hogy a hatalmi téboly még is csak járványos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!