Európában igenis van keresztényüldözés: az Ökumenikus Tanács esete a közösségi médiával

2022. október 22. 13:49

A közösségi média nevezett felülete – a szólás-és vallásszabadság nagy dicsőségére – korlátozni akarja a kereszténység jelenlétét a társadalmi nyilvánosságban.

2022. október 22. 13:49
null
Köntös László
megvanirva.hu

„Ennek egyik botrányos példájaként hozta fel a főtitkár azt a sajnálatos tényt, hogy az Ökumenikus Tanács hirdetési igényeit a közösségi média rendre visszautasítja azzal az érveléssel, hogy tartalmaik nem felelnek meg a hirdetési felület szellemiségének. Csak magamban morfondírozok, vajon miféle hirdetésekről lehet itt szó, amelyeknek tartalmától óvni kell a közösségi média fogyasztóit? Csak nem az Ökumenikus Imahétről? Csak nem a Reformációi Gálaestről? El nem bírom képzelni, miféle tartalom verhette ki a közösségi média egyik felületének mindenható urainál a biztosítékot.

Bizony, keresztényként nem tudok másra gondolni, csakis arra, hogy a közösségi média nevezett felülete (az a sejtésem, hogy a Facebookról van szó) – a szólás-és vallásszabadság nagy dicsőségére – korlátozni akarja a kereszténység jelenlétét a társadalmi nyilvánosságban. És ez nem teória, nem összeesküvés elmélet, nem üldözési mánia, hanem a pőre tény. Míg tehát egyik oldalról megy itt a nyugati mainstream liberális lózung az „értékekről”, a „nyilvánosságról”, a „szabadságjogokról”, addig simán meg lehet azt csinálni, hogy a közösségi média egyik leghatékonyabb, milliókat befolyásoló felülete egy hivatalos egyházi szervezet hirdetéseit letiltja.

Mi ez, ha nem a kereszténység üldözése? A közösségi médiának ez a nyilvánvalóan ellenséges eljárása az Ökumenikus Tanáccsal pontosan illeszkedik abba az európai trendbe, hogy a kereszténységet ki kell szorítani a nyilvánosságból, rezervátumba kell zárni, mert nem felel meg annak az állítólagos semlegességnek, amelyet állítólag a közösségi médiának is képviselnie kell.

Most már csak azt nem tudom, milyen hirdetést közölne a közösségi média őfelsége? Esetleg, ha az Ökumenikus Tanács kiadna egy Bibliát a nem bináris Jézusról, az jöhetne?” 

Kiemelt kép: Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2022. október 24. 06:27
Az egyház tette félreérthetővé - arra gondolni sem merek: talán szándékosan. A keresztényüldözés, -visszaszorulás, védekező-áldozat pozíció, az aljazsidó dominancia fő forrása: ez.
OberEnnsinnen
2022. október 23. 05:21
"A kereszténység, azzal, hogy odatartja a másik arcát a pofonoknak, " - nem felebarátnak, hogy pofozhasson, félreértve Jézust... - így helyes. A felebarátnak megengedem, hogy pofont adjon, de a nem felebarátnak letöröm a kezét, ha rám emeli.
OberEnnsinnen
2022. október 23. 05:19
Azt a felületet, amelyet zsidó ellenőriz, nyilvánvalóan zsidó ellenőrzi. Ebből kell kiindulni. A kereszténység, azzal, hogy odatartja a másik arcát a pofonoknak, maga ajánlkozik fel, hogy így bánjanak velünk. A kereszténység miért nem hoz létre egy saját közösségi oldalt? - ez a releváns kérdés, mert a zsidó nyilvánvalóan zsidó érdeket fog képviselni, míg a világ világ lesz. Ennyire egyszerű. Kedves Köntös László, Ön intelligens ember, miért kér számon olyasmit, - a Facebooktól pl., - ami lehetetlen.
Zokni
2022. október 22. 17:35
,,..közösségi média rendre visszautasítja azzal az érveléssel, hogy tartalmaik nem felelnek meg a hirdetési felület szellemiségének..” - állítja. Ez így nem hír, csak megint egy megalapozatlan vádaskodás a FB állítólagos ,,keresztényüldözéséről”. Talán előbb utána kéne járni a konkrét eset(ek)nek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!