Merjetek ellenállni, emeljétek fel a fejeteket!

2022. március 15. 07:28

Ahogy mostanában teszik a tanárok. A márciusiak büszkék lennének rátok.

2022. március 15. 07:28
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Gyereklány volt, talán nyolc éves. Az osztályban halálra szekálták az egyik gyereket. A miénk megrettenve nézte, de nem mert szólni. Minket kért, hogy segítsünk. Mi azt mondtuk erre, hogy neked kell megvívni ezt a küzdelmet. Napokig ez volt a téma. Aztán egyszer mosolyogva jött haza. Megtettem – mondta. Odaálltam és azt mondtam nekik, hogy ez csúnya dolog, és ezt nem tehetik. És abba is hagyták – tette hozzá. Hogyan jön ez március tizenötödikéhez? A forradalom lázadás, a tömeg szervezetté váló lázadása.

Ma nem kell forradalom. Lázadás viszont igen. Szólni, kiállni a tisztességtelenség, a becstelenség ellen. Ahogy mostanában teszik a tanárok, ahogy sokaknak van bátorsága nem elbújni, hanem szólni, ellenállni. A nép lázadása a sokaság ellenállásába fogan. Merjetek ellenállni, emeljétek fel a fejeteket! Úgy, hogy az akkoriak, a márciusiak, ha látnák, büszkék lennének rátok. Az ünnepi beszéd csak ezután jön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. március 17. 16:52
te viszont barátom, azt a bizonyos jellegedet soha nem veszíted el..
MRN11
2022. március 16. 14:25
Hát ha ez után sem látnak át a tanárok a szitán, akkor mélységesen sajnálom őket, és a diákokat is, akiket ilyen értelmi képességű emberek tanítanak...
Robertoo
2022. március 16. 12:52
feri! Ne uszíts! Kapjál be egy felest, oszt nyugodj meg!
masikhozzaszolo
2022. március 16. 12:49
Anyám mondta: Üres kalász fenntartja a fejét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!