2015 – A (be)vándorlás hosszú nyara

2020. szeptember 07. 07:47

Sok magyar ember kifejezi, hogy szörnyen érzi magát Magyarország rasszista helyként való ismertsége miatt.

2020. szeptember 07. 07:47
MigSzol
Mérce

„Természetesen nagy kihívás, hogy oly sok tagunk elhagyta az országot, de nyilvánvalóan szükség van politikai munkára ebben a témában. Nehéz volt egy nem demokratikus rezsim alatt összpontosítani az agresszív propagandával szemben, amelynek másokkal együtt mi is célpontjai voltunk. Segített, hogy ragaszkodtunk az általunk létrehozott struktúrákhoz – rendszeres találkozók, közös megbeszélések, együtt meghozott döntések. Senki »nem ment egyedül«, amit tettünk, azt csoportként tettük. Ezért köszönettel tartozunk más alulról szerveződő csoportoknak, különösen az AVM-nek, tőlük sokat tanultunk ezekről a szervezési készségekről.

2015 folyamán másokkal közösen fórumot is tartottunk budapesti, nyolcadik kerületi lakosok részvételével a migrációval kapcsolatos benyomásokról és tapasztalatokról. Utólag könnyű okosnak lenni, de sokkal-sokkal több ilyen jellegű ismeretterjesztő, másokat is elérő munkát kellett volna végeznünk. A hét aktív évünk alatt megtanultuk, hogy a magyar társadalomban igenis igény van a valós információkra a propaganda ellenében. Sok magyar ember kifejezi, hogy szörnyen érzi magát Magyarország rasszista helyként való ismertsége, az ország nemzetközi hírneve miatt. Csak kevés platform van ezekhez a beszélgetésekhez.

A NER logikája a közösségek megbénítására és a csoportok lebontására épül, a félelem mozgósítása és megosztottság növelése révén. Ez megnehezítheti az együttműködéseket. Nekünk mindig sokat jelentett, hogy nagyon jó és termékeny kapcsolatunk volt más magyarországi csoportokkal és szervezetekkel. A NER logikájának legyőzése érdekében egyértelmű, hogy a különböző ágazatok, szervezetek és csoportok közötti további fokozott együttműködés elkerülhetetlen: a magyar társadalom különböző részein az egyenlőségért küzdők mind ugyanabban a küzdelemben vesznek részt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. szeptember 08. 08:01
"Sok magyar ember kifejezi, hogy szörnyen érzi magát Magyarország rasszista helyként való ismertsége miatt." Sok magyar ember kifejezi majd 20,30, 50 év múlva, hogy nagyon jól érzi magát, hogy az ősei jó döntéseket hoztak. Egyébként elhiszem, hogy sokan most emiatt rosszul érzik magukat az országban. És akkor mi van? Minden országban minden döntés úgy születik meg, hogy sokaknak nem tetszik. Ott van pl. a Brexit, ami óriási tömegeknek nem tetszik. És akkor? Az I. világháborúban nagyon sokaknak nem tetszett Franciaországban, hogy be kell vonulniuk és meg kell halniuk. És akkor? Ez a demokrácia. Sőt nem. Ez a közösség definíciója: nem egyéni érdekek vannak, hanem közösségiek. Bizonyos kérdésekben az egyén szabad, pl. milyen fagyit vesz, hol dolgozik, kivel házasodik stb., de általános érvényű kérdésekbe meg nem szólhat bele csak korlátozottan. Ráadásul egy alkuban nem az a lényeg, hogy hogyan érzed magad. Persze hogy a másik fél nyomást gyakorol rád minden módon, pl. érzelmileg is. De a lényeg, hogy felelős, jó döntést hozzál. Igen, nagyon szomorúvá tesz a szegény menekült kisgyerekek látványa, de az eszemmel tudom, hogy mit kell tennem.
néhai Ch.Pilot
2020. szeptember 08. 01:18
A MIGSZOL (Migránsok Szolgái) közleményét olvashatták a Mandiner Kedves Látogatói.
ujujuj
2020. szeptember 07. 23:24
Bazmeg, hát ezt hallgatom a kilencvenes évek közepe óta, amióta nagyobb gyerekként elkezdtem figyelni a politikát, hogy a szemét magyarok ilyen szemét rasszisták, szórjunk hamut a fejünkre most. 25 éve ez ömlik az szdsz és sleppje fingszagú szájából. Tényleg van olyan ember, akinél ez az érzelmi zsarolás még bejön? Egyébként a cikkben azt írják, hogy 7 éve jöttek létre, azaz minimum 2 évvel a migránsválság feltalálása előtt? Bennem motoszkál az a fasisztoid kérdés, hogy maguktól találták akkor ki, hogy az akkor még elenyésző számban jelen lévő sáskákat akarják dédelgetni, vagy véletlen súgott nekik valaki, hogy ez a téma hamarosan pörögni fog, de van itt egy jóságos öreg filantróp bácsi, a zsorzsibácsi, a long island-i aligátor, aki locsolni fog némi pénzt, ha ezzel foglalkoztok? Hát nyilvánvalóan az első a helyes megoldás, mert aki itten soros-hálózatról beszél, az egy náci. Hát megakurvaanyátokat. Nem tudom, a kormány lehetetlenítette-e el a működésüket, de ha igen, azt nagyon jól tette.
1000bocs
2020. szeptember 07. 21:28
Ó, egy Karafiáth-díjas hazug történet...elnyomás van, és az eélnyomás miatt magukat rosszul érző igazak, aki fényes Jedi lovagként harcolnak az igazságért. És nagyon, de nagyon risszul érzik magukat a rasszizmus miatt. Amiatt a rasszizmus miatt, amit keresek az utcán járva a sok idegen beszédű és mindenféle színű ember közelében. Keresem az éttermekben, keresem a plázákban, keresem a rasszizmust mindenhol, de nagyon nehéz rátalálni. Az illegális bevándorlás ellenzése ugyanis nem rasszista kérdés, a nem illegálisan itt tartózkodó mindenféle népeket pedig a világon senki sem bántja., Mondjuk ezek a marhák egymás seggében tartják a fejüket, honnan is tudhatnák mi van odakinn?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!