Nesze semmi, fogd meg jól

2020. április 07. 13:39

Avagy mentsen meg az Orbán-kormány.

2020. április 07. 13:39
Kiss Soma Ábrahám
Mérce

Ahogy azt tegnap mi is megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette a háromütemű gazdaságvédelmi akcióterv második ütemét, ennek alkalmán kicsit elmélkedett arról, hogy noha nem mi okoztuk a válságot, szembe kell vele néznünk, és ez minden bizonnyal sikerülni is fog, úgy egészségügyi, mint gazdasági téren. Azonban a most bejelentett második ütem alapján úgy tűnik, a nagy gazdaságmentésben a miniszterelnök sajnos elfeledkezett néhány millió emberről, akik szintén ennek az országnak a polgárai, és a kormánynak kutya kötelessége lenne megmenteni őket.

Na nem jogi értelemben, mivel jogi értelemben nem tartozik nekik semmivel (vagy ha tartozna, akkor a kétharmad vagy a rendeleti kormányzás tenne róla, hogy ne tartozzon), ahogy erkölcsi értelemben se lenne kötelessége, tekintve hogy a tőkés rendszer erkölcsei szerint akinek nincs semmije, az meg is dögölhet az árok partján. Dolgozott volna többet, meg hát félre kellett volna tenni az ínséges időkre (még ha a rendszer logikájából fakadóan ez a dolgozók jelentős része számára lehetetlen is). Mindazonáltal egy ország vezetőjeként tartozik némi felelősséggel az állampolgárok iránt, persze hogy ez a felelősség milyen szintű és milyen segítségnyújtás fér bele, mi számít túlzásnak, és mi az a terület, ahol az államnak nincs keresnivalója, az politikai beállítottság kérdése.

Jobboldali kormánytól egyébként nem meglepő, hogy nem érdekli különösebben a munkások helyzete és azt mondja, nincs ingyenpénz de mikor »szétnéz az ember a világban, akkor azt látja, hogy a legmegátalkodottabb népnyúzók, a leszivárgó gazdaság (trickle-down economics) meséjében rendületlenül hívők (tudjátok, ők azok, akik szerint ha csökkentjük a gazdagok adóit, az ők plusz gazdagságából majd lecsorog nekünk is), és az állami beavatkozás nagy ellenzői is úgy szórják a közpénzt, mintha nem lenne holnap«, és az eddigi világrend recsegve-ropogva készül önmagába roskadni, akkor azért minimum furcsa. Mindenesetre a miniszterelnök – egyelőre legalábbis nagyon úgy tűnik – leginkább a gazdasági szereplők megmentésén fáradozik, erről árulkodik a mostani terve is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. április 08. 05:31
Szép nagyot fog a buzizó, komcsizó, zsidózó, de persze kellően "elvhű" szekta pofára esni. A járvány elmúltával ugyancsak szükség lesz békemenetekre, akár hetente.
bagira
2020. április 07. 21:43
Firkász zsebeit gyurcsány nem tömi ,fogy a tejbepapi . Wc papir azt hiszi magáról , hogy könyvlap.
tölgy
2020. április 07. 19:56
Mi mást várhatunk egy bolsi demagógtól? Jellemző az aljasokra, hogy a más pénzét oly szívesen költik, bezzeg a sajátjukat két kézzel markolják. Láttuk ezt 2008-ban, amikor oly nagyon törődtek a zemberekkel, hogy megszorítást, megszorítás hátán vezettek be és látjuk ezt most is, amikor képtelenek voltak lemondani a zemberek javára, a zemberek terheinek könnyítése érdekében (is) a zsíros parkolási bevételekről, ami a haveri zsebeket duzzasztja. Innentől kezdve ezen demagóg aljanép siráma hamis, hazug álságos.
SwordFish
2020. április 07. 18:55
Majd a Momentum programot ad az országnak, ugye, Kicsi Soma szájbergyerek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!