Nem folytatásra, új kormányzásra készülünk

2018. április 13. 10:56

Logikus lenne folytatásról beszélni, de mi nem folytatásra, új kormányzásra készülünk. Interjú.

2018. április 13. 10:56
Rogán Antal
Origo

Nyolc évvel ezelőtt aratott története során először kétharmados győzelmet a Fidesz-KDNP. Mennyiben lesz más a most következő négy év kormányzása, mint a korábbi két ciklusé?

Történelmi eredmény háromszor egymás után kétharmaddal megnyerni egy országgyűlési választást. A mostani választás egy nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak. Nagy választási küzdelmen vagyunk túl. Az emberek alaposan megismerhették az összes induló párt álláspontját az ország legfontosabb kérdéseiről. Kijelölték a számukra fontos kérdéseket: a migráció megállítását és a nemzeti szuverenitás megvédését. Meggyőző többséggel hoztak döntést: az összes parlamentbe jutott ellenzéki párt összességében kevesebb szavazatot kapott, mint a Fidesz-KDNP. Logikus lenne folytatásról beszélni, de mi nem folytatásra, új kormányzásra készülünk.

Amikor 2014-ben megalakult a harmadik Orbán-kormány, akkor mind Európában, mind a világon teljesen más volt a helyzet. Akkor nem volt migrációs válság, nem volt tervben a nemzetállamok meggyengítése, Brüsszel megerősítése és az európai egyesült államok létrehozása. A célok változatlanok, ezt a választók is megerősítették. A megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás azonban új embereket és új struktúrákat igényel. (...)

Képes lesz az erős mandátummal bíró magyar kabinet a visegrádi országokkal karöltve rávenni az uniós döntéshozókat arra, hogy a migráció támogatása helyett a határvédelemre helyezzék a hangsúlyt?

Magyarország már döntött, és 2019 májusában az európai emberek is dönthetnek. 2019 májusában új európai parlamentet választunk. Lehet azt mondani, hogy nem fontos a migráció, de az elmúlt években minden európai országban, minden országos választáson ez volt a legfőbb téma. Így lesz 2019 tavaszán is. Addig is a bevándorlásellenes kormányok folyamatos támadás alatt lesznek. Össztűz lesz a magyar kormányra is, de egyre több szövetségesünk is lesz. Lengyelország, a V4-ek, Ausztria és Bajorország mellé rövidesen csatlakozni fognak az olaszok is.

Az ellenzék választási csalást kiált, mi igaz mindebből?

A magyar emberek egyértelműen döntöttek. Ezt a vak is látja. Amikor az ellenzék vitatja az eredményt, valójában menekül a saját felelőssége elől. Ez kicsit gyerekes, de azért van demokrácia, hogy mindenről lehessen vitatkozni. A politikai bolhacirkuszt azt teszi nyilvánvalóvá, hogy átlagos számú jogorvoslati kérelem van a választási bizottságok előtt. Nem több és nem kevesebb, mint négy vagy nyolc éve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. április 13. 22:42
"Lengyelország, a V4-ek, Ausztria és Bajorország mellé rövidesen csatlakozni fognak az olaszok is." Bajorország nem tényező, nem is ország.
Pelso j.
2018. április 13. 18:24
Nahát, s ez az új kormányzás szöveg csak most jut eszetekbe, a választás után? Az meg külön öröm, hogy már te is megszólalhatsz.
jebuzita
2018. április 13. 17:07
Tóni! Eddig jól csináltátok. Ezen ne változtassatok kérlek!!
Max Wünsche
2018. április 13. 15:19
Újra indul a letelepedési biznisz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!