Danko nem fért a bőrébe, Kotleba bukott

2018. január 02. 19:33

Emmanuel Macron földindulásszerű sikerét nem láttuk előre, a jobboldali Francois Fillont tartottuk befutónak, de Macron győzelmére egy évvel ezelőtt még nagyon kevesen számítottak.

2018. január 02. 19:33
Lajos P. János
Új Szó

„Emmanuel Macron földindulásszerű sikerét nem láttuk előre, a jobboldali Francois Fillont tartottuk befutónak, de Macron győzelmére egy évvel ezelőtt még nagyon kevesen számítottak. A német választások eredményére jobban tippeltünk, Angela Merkelt tartottuk az esélyesnek, aki meg is nyerte a voksolást.

Az Európai Parlament valóban Antonio Tajanit, a néppárti jelöltet választotta elnökévé a távozó Martin Schulz helyett. Az Európai Tanács elnöke azonban Donald Tusk maradt, annak ellenére, hogy a lengyel kormány mindent elkövetett a megfúrása érdekében.

A menekültek kérdése továbbra is téma maradt az unióban, de nem elsősorban az érkezők száma miatt, hanem a tagállamok közti nézeteltérések okán. Az Európai Unió Bírósága elutasította Szlovákia és Magyarország beadványát, és jogosnak nyilvánította az elosztási kvótákat. Az Európai Bizottság decemberben eljárást is indított Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen a be nem tartott kvóták miatt.

Az év végén sikerült megállapodni a brexit alapfeltételeiben is. Nagy-Britannia 2019. március 29-én elhagyja az uniót, az országban dolgozó uniós állampolgárok azonban a jelenlegi feltételek mellett maradhatnak tovább.

Moszul ostroma ugyan tovább tartott az általunk jósoltnál, de tavaly tényleg sikerült legyőzni Irakban és Szíriában az Iszlám Államot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!