Ne tessék meglepődni!

2018. január 28. 09:33

A felháborodás ismét csak arra jó, hogy napirenden tartsa a sehová nem vezető összefogásvitát.

2018. január 28. 09:33
Kovács Áron
Magyar Nemzet

„Rögzítsük azért azt is: ha az ellenzék tényleg össze akarna fogni, akkor már rég kitalálta volna ennek a technikáját, sőt, még ezután is van erre esély – nincs az a rafinált NVB-iránymutatás, ami őket megakadályozná ebben. Csak egy tipp, ha már erről beszélünk: vannak úgynevezett »tuti bukó« körzetek, ahol bármit csinál az ellenzék, úgyis a fideszes jelölt fog nyerni. 2014-ben húsz körzetben nyert 50 százalék feletti eredménnyel a kormánypárti jelölt, ezekben most is nyugodtan elindulhatnak egymás ellen az ellenzéki pártok. Így lehet listájuk, és még néhány töredékszavazatot is be lehet söpörni.

Az NVB iránymutatása tehát valóban felvet kérdéseket, de a felháborodás ismét csak arra jó, hogy napirenden tartsa a sehová nem vezető összefogásvitát. Ez az egész pedig csak elfedi a szomorú valóságot, miszerint az ellenzék problémái messze nem technikaiak: nem az a baj, hogy nem találták még meg a megfelelő formát az összefogásra, hanem az, hogy nincs többsége az általuk képviselt nézeteknek. Ezért sem akarnak valójában együttműködni, hiszen nem a győzelemre, hanem a negyedik Orbán-kormányra készülnek, és ehhez igazítják stratégiájukat. Az összefogásvita és minden más csak ennek elfedésére jó, na meg persze a bűnbakképzésre: aki nem hajlandó belemenni, majd megkapja, hogy miatta nyert ismét a Fidesz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2018. január 31. 11:38
0.1 Geci Lali csicskája 0.2 feladata a náci simogatás 0.3 Természetesen látja, mit tehetnének a libsibolsik a nácik érdekében 0.4 Azt is jól látja, hogy ezeken a libsi+bolsi+nácikon már az Isten sem segít
hátakkor
2018. január 29. 08:06
"vannak úgynevezett »tuti bukó« körzetek, ahol bármit csinál az ellenzék, úgyis a fideszes jelölt fog nyerni." Elég sok ilyen tuti bukó körzet van .. Bár előre semmi sem tuti.
Tidal_wave
2018. január 29. 00:07
"Ez az egész pedig csak elfedi a szomorú valóságot, miszerint az ellenzék problémái messze nem technikaiak: nem az a baj, hogy nem találták még meg a megfelelő formát az összefogásra, hanem az, hogy nincs többsége az általuk képviselt nézeteknek." Nahát! Eddig én folyamatosan azt hallottam, hogy a többég kormányváltást akar...
balbako_
2018. január 28. 12:06
A szavazó előtt a király már régen meztelen. Az Orbán takarodj kormányprogram néhány idiótán kívül nem hoz lázba senkit. Most az ezt hirdető pofáktól meg ki is töri a frász a magyar embert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!