Táviratok Berlinből

2015. szeptember 02. 08:57

A Führer nagyra értékeli, amit a magyar csapatok a német csapatok bal szárnyának és a Don folyó vonalának védelméért tesznek.

2015. szeptember 02. 08:57
Piréz Róbert
Tutiblog

1.Távirat 1943. január 12., Berlin

A Führer nagyra értékeli, amit a magyar csapatok a német csapatok bal szárnyának és a Don folyó vonalának védelméért tesznek. A Führer kitartásra biztat minden magyar katonát és sok sikert kíván a további harcokhoz.

2. Távirat 1944. február 12. Berlin

A Führer nagyra értékeli, amit a magyar csapatok Budapest és a Duna vonalának védelmében tesznek. A Führer kitartásra biztat minden magyar katonát és sok sikert kíván a további harcokhoz.

3. Távirat, 2015. augusztus 31. Berlin

Németország nagyra becsüli, hogy Magyarország regisztrálja a menekülteket, a menekültügyet szabályozó Dublin III. rendelet alkalmazásától pedig nem térhet el, és ezt már a magyar kormány tudomására hozta.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amondó
2015. szeptember 02. 12:51
A felsorolás folytatható volna. Budapest hónapokig tartó ostromában a polgári lakosság szenvedései még világháborús mércével is rettenetesek voltak. A szocialista hordák a budapetieket arra kényszerítették, hogy a tűzvonalban vontassák előre az ágyúkat és a muníciót. Az utcán heverő lótetemek sokak életben maradását jelentették, voltak akik a lócitromból válogatták ki a még használható gabonamagvakat. A csikorgó hidegben az óvóhelyeken étlen-szomjan didergő emberekre a "felszabadulás" után a kifosztás, a megerőszakolás várt. A korábbi rémhírek eltörpültek a valóság borzalmai mellett. (A kegyetlenkedésben élen jártak a kaukázusi és közép-ázsai származású, mohamedán gyökerű felszabadítók.) Viszonzásul a magyar főváros a Szabadság-téri obeliszkkel és a gellérthegyi győzelmi emlékművel fejezi ki örök háláját. Miért ragaszkodott Hitler a főváros végsőkig való védelméhez, a házról-házra folyó közelharchoz? Az egyik okot az építészet szolgáltatja. Az a bomba, ami egy észak-német város egész házsorát tarolta le, az Budapesten - a délebbi országok eltérő építkezési hagyományoknak köszönhetően - "csak" súlyosan rongálta meg épületet és közelharcra még alkalmas maradt. A másik ok, ami e napokban megdöbbentően időszerű. Minél tovább folynak a harcok Budapesten és Magyarországon, annál később éri el a front a Führer szülőföldjét, Ausztriát. (Bécs elfoglalása 6 napig tartott; Budapesté - télen - 100 napnál is tovább.) A közismert tömör megfogalmazás szerint: "Budapest ostroma = Bécs védelme"
abraxas
2015. szeptember 02. 12:21
Találó! :-)
Dénia
2015. szeptember 02. 10:42
Fotonnak üzenem,hogy ne erölködjön, ki van nálam ixelve. Amiről tájékoztattam is tegnap előtt.
Dénia
2015. szeptember 02. 09:23
Sokra megyünk a nagyraértékeléssel. Már most bűnös nép vagyunk a menekültek ügyében is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!