Uszító akasztás

2015. július 16. 13:02

Egy polgármester nem tehet rasszista kijelentéseket, mert a helyi közhatalom, akit ő polgármesterként képvisel, nem tehet különbséget a polgárai között származásuk alapján.

2015. július 16. 13:02
Dojcsák Dalma
A TASZ jelenti
„A félreértéseket tisztázandó: jelen jogi eljárás nem a vezető izraeli politikusok jogait védi. Nekik, mint a közhatalom gyakorlóiknak még a nagyon éles, akár megbotránkoztató kritikát is tűrniük kell. Ez egy országhatárokon átívelő szabály, az izraeli politikus is kritizálható Magyarországon. (Más kérdés, hogy ezzel a szabállyal Orosz csak akkor szimpatizál, ha ő van a kritikusi szerepben, aki az ő közéleti tevékenységét meri kritizálni, az biztos lehet benne, hogy rövidesen bírósági idézést kap a pereskedési mániában szenvedő polgármester által indított perre.) Jelen jogi eljárás a zsidók jogainak is a védelmében megalkotott büntetőtörvény megsértése miatt indult, ez a törvény ugyanis nem engedi meg, hogy szavaival és cselekedeteivel Orosz ellenük uszítson.

Választott tisztségviselőként Orosz döntéshozója és egyben képviselője is Érpataknak. Ebben a minőségében minden polgárt azonos méltóságú személyként kell kezelnie, legyen bármilyen származású, vallású vagy meggyőződésű az illető. Rossz hírünk van Orosz számára: a megnövekedett tűrési kötelezettséggel együtt polgármesterként a jogaiból is veszít. Míg egy magánember bizonyos megnyilvánulásaiban lehet rasszista – egészen addig, amíg ezzel nem sérti az egyenlő bánásmód követelményét – addig egy polgármester nem tehet rasszista kijelentéseket, mert a helyi közhatalom, akit ő polgármesterként képvisel, nem tehet különbséget a polgárai között származásuk alapján.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. június 17. 19:39
Gondolom nem a jubileumi játékra gyűjtesz, mert az eset augusztusban lesz 1 éves. Nemcsak megcsúsztál egy kicsit, de csúsztatsz is. A tények meg makacs dolgok, a megrágalmazott ember mellett is. „A 2014 nyarán a Hamasz és Izrael között lezajlott 50 napos konfliktus során 2250 palesztint öltek meg, … izraeli részről 67 katona és 6 civil haláláról számoltak be., … több mint 500 gyermek vesztette életét.” „Az ENSZ háborús bűnöket emleget, Izrael ellen világszerte tüntetnek” (Érpatakon is). Vesd össze - egy kis emberi érzékenységgel - a 2 akasztott bábút az összesen 2323 emberi élettel! Kérdésem lenne a cikkíróhoz: milyen Társaság, milyen Szabadságjogokért? Az „a” betűt értem!
atila68
2016. február 17. 13:03
Miről beszélsz Dalma?
MOPO3OB
2015. október 19. 20:29
"nem tehet különbséget a polgárai között származásuk alapján." Ok! De ha egyetlen zsidó vallású(?) származású polgár sem lakik Érpatakon, és erre igen nagy az esély, akkor hol van itt probléma?
Peter8811
2015. október 02. 09:11
Melyik nagyobb bűn zászlót taposni, vagy palesztin gyereket harckocsival?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!