Megint jönnek, ügynököznek

2015. március 10. 08:44

A ’90-es években a botrányok és a vádaskodások-, majd az ezredfordulótól az interneten megjelenő listák és a hirtelen előkerülő akták korában kizárt dolog lett volna, hogy egy kiemelkedő politikusra vetélytársai ne próbálták volna meg rásütni az „ügynöki múlt” bélyegét.

2015. március 10. 08:44
Máthé Áron
Máthé Áron
Mozgástér

„Néhány szempontot azonban érdemes szem előtt tartani, mielőtt »ügynöközésbe« kezd valaki – legyen az politikus, újságíró, vagy magánember. Miért gondolom azt, hogy a nemrég megjelent interjúban Simicska Lajos állításai önmagáról és a miniszterelnökről nehezen feleltethetőek meg a valóságnak?


1. A szocializmusban bármi megtörténhetett, de az, hogy a Néphadseregnél egy sorkatona negyedórás előadást tartson egy őrnagynak, ráadásul arról, hogy »nem kellene, hogy a jövő értelmiségének a gerincét megtörjék«, az meglehetősen szokatlan.

2. Az, hogy ezek után a meglevő terhelő adatokkal meg sem próbálták beszervezni, szintén különös.

3. Másfelől, ha valaki egyszer már elkezdett jelentéseket írni, ráadásul a célszeméllyel egyeztetett haszontalanságokat, akkor utána már nem próbálták meg beszervezni, legfeljebb kizárni. Még az újrabeszervezés sem magyarázat, az idő rövidségére való tekintettel.

4. Nem csak a rendszerváltáskor tűntek el akták. A szervek korábban is selejteztek. (...)

7. A ’90-es években a botrányok és a vádaskodások-, majd az ezredfordulótól az interneten megjelenő listák és a hirtelen előkerülő akták korában kizárt dolog lett volna, hogy egy kiemelkedő politikusra vetélytársai ne próbálták volna meg rásütni az »ügynöki múlt« bélyegét – ha lett volna ennek valami alapja.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bumapapa
2015. március 10. 18:03
Az izgatja a sok hülyét hogy a FIDESZ-ben ki volt ügynök, meg KISZ-titkár, az egyik idiótát sem zavarja és nem zavarta, hogy Magyarországnak egy pufajkás, majd egy D 209-es, majd egy DEMISZ vezér miniszterelnöke volt. Ezeket a sok dióagyú honfitársunk megszavazta és ez a hangoskodókat azóta sem érdekli és nem is ingerli. Az a 3 ciklus, amíg ezek regnáltak visszavetette és kiszolgáltatta az országot. Nézzétek már a görögöket, ha nincs 2010-ben váltás már a lecsóban vagyunk. Az őserőben politizáljatok és olvasgassatok ügynöklistákat!!!! Ja és soha ne érdekeljen senkit a tartótisztek és magasabb megbízók neve és tevékenysége.
qccqccqcc
2015. március 10. 15:15
http://pestisracok.hu/felmondasi-hullammal-valaszolnak-hir-tv-sek-simicska-ugynokvadjara/
Tintamin
2015. március 10. 13:48
Nem az a kérdés, hogy Orbán ügynök volt-e vagy sem. Hanem hogy 5 év kétharmad után sem mernek ehhez a kérdéshez hozzányúlni: mert tele vannak komcsi besúgókkal, valószínűleg a kormányban is ülnek ilyenek. Hát ezért szart be a fidesz, hogy nyilvánossá tegye az aktákat.
Zokni
2015. március 10. 12:59
Ön túl fiatal. Vagy... "1. ... hogy a Néphadseregnél egy sorkatona negyedórás előadást tartson egy őrnagynak... az meglehetősen szokatlan." Tudja, mikor voltak ők katonák? '82-ben. És tudja, milyen korban jellemző eljárás módból indul ki Ön? 30 évvel előbbről származóból. "2. ... hogy ezek után... meg sem próbálták beszervezni, szintén különös." Lásd, mint fent. "3. ... ha valaki egyszer már elkezdett jelentéseket írni, ráadásul a célszeméllyel egyeztetett haszontalanságokat, akkor utána már nem próbálták meg beszervezni..." Tudja Ön, hogy egy ilyen hivatal mennyiben különbözhetett egy bármilyen más, aktatologató, fölösleges köröket futó, jelentéseket szakmányban gyártó állami hivataltól? Semmiben. 4. Nem csak a rendszerváltáskor tűntek el akták. A szervek korábban is selejteztek. (...) Ez tény. 7. ... kizárt dolog lett volna, hogy egy kiemelkedő politikusra vetélytársai ne próbálták volna meg rásütni az »ügynöki múlt« bélyegét – ha lett volna ennek valami alapja.” Jaj. Maradjunk abban, hogy a vád nem bizonyítható. Hogy mit tehettek volna meg egyesek, és mit nem, az érdektelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!