Ó, jaj!

2015. február 02. 18:24

Megint vegzálja a kormány a cégeket.

2015. február 02. 18:24
A szerk.
Népszabadság

„Megint vegzálja a kormány a cégeket. A gazdasági társaságokról szóló törvényt hatályon kívül helyezték, erre hivatkozva több mint félmillió cégnek adnak munkát. Annyit közöltek velük, hogy minden gazdasági társaság »köteles a Ptk. rendelkezéseivel összhangban álló továbbműködéséről dönteni«. A betéti társaságok számára március 15-e a határidő, a többiek egy év haladékot kaptak. Ez első körben százötvenezer mikrovállalkozást érint. Lenne ennél jobb dolguk is.

Most törhetik a fejüket például azon, mit jelent ez a bizonyos »összhangban álló továbbműködés«. Megvizsgálgathatják, hogy a társasági szerződésük egyes pontjai nem ütköznek-e az új Ptk. valamely rendelkezésébe. Ember a talpán, aki képes ilyen ügyekben jogi diploma nélkül eligazodni. Avval se biztos.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2015. február 02. 20:06
Lassan hiánycikk lesz a papírzsepi.
Fakutya Vigyora
2015. február 02. 19:50
Eddig úgy tudtam, hogy a kommunista párt - benne a kommunista népszabadság - a munkáshatalomért harcol, nem a cégekért.
Mich
2015. február 02. 19:29
Ó, jaj, a bankok és a szupermarketek után a "vállalatokat" is védelmébe veszi NOL...! A dolgozókról közben egy szót sem ejt...
kjkj945
2015. február 02. 19:27
http://www.szepi.hu/irodalom/vers/tvers/tv_113.html Ó, jaj, az út lélektől lélekig! Küldözzük a szem csüggedt sugarát, S köztünk a roppant, jeges űr lakik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!