A hangzatos kampány ára

2014. augusztus 27. 07:26

A rezsicsökkentésnek ára van, senki nem gondolhatja ennek az ellenkezőjét. Ráadásul többet fizetünk érte, mint a sárga csekkeken kiemelt megtakarítások.

2014. augusztus 27. 07:26
Székely Tamás
Népszava

Nem hiszem, hogy bárki úgy gondolhatja, az energiaiparban, vagy bárholmásutt ma túl sokan dolgoznak - kivéve talán a politikát - és van »fölösleg«, akit gond nélkül ki lehet rúgni. Tényleg csak én emlékszem arra, hogy a rezsicsökkentő miniszterelnök korábban munkahelymentő akcióprogramot hirdetett? Tényleg fontosabb az igazságtalan rezsicsökkentés - amely a kislakások kispénzű, spórolós fogyasztóinak filléreket, míg a villaparki lakók fűtött medencéihez szokottaknak vagyonokat juttat, mint az, hogy az emberek dolgozzanak, és könnyedén kifizessék a közüzemi számlákat?

Sajnos, nem csak a kirúgott kollégáink helyzete tragikus. A még alkalmazásban maradók élete is megnehezült. A kormány ügyesen megtanította az emberek egy részének, hogy a rezsi és a szolgáltató az ellenség. Ezért ott tartunk, hogy leköpdösik a munkaárokban dolgozó kollégáinkat, inzultálják az ügyfélszolgálati munkatársakat, szidalmazzák a szerelőket. Ahogy nehezül a dolgozók helyzete - mint például a gázszolgáltatás területén -, s ahogy szaporodnak az elbocsátások, úgy lesz egyre nagyobb veszélyben az ország is. A gázipar veszélyes üzem, ide különösen speciális szakértelmet igénylő dolgozók kellenek, ám képzésre, fiatalításra a rezsicsökkentések miatt már nincs pénz. Egyre kevésbé vonzó ez a szakma, a bérek ugyanis nem versenyképesek, nincs jövőkép, a cégek csupán a túlélésért küzdenek.

Ugye, egyértelmű, hogy jó karbantartók nélkül egyre több műszaki hiba lesz? S ugye azt sem kell magyarázni, hogy hibaelhárítások nélkül könnyen tragédia történhet? Márpedig a rezsicsökkentés miatt kevesebb bevétele lesz a szolgáltatónak s kevesebb jut arra is, hogy garantálja a biztonságos gázszolgáltatást. Nem riogatok, de már most tudjuk, hogy elmarad számos fontos berendezés cseréje. Felhívom a figyelmet: a rezsicsökkentés miatt az alvállalkozóknál is tömeges létszámleépítések zajlanak, így végül nem lesznek olyan profi cégek, amelyek mondjuk például vezetékfektetésben járatosak volnának. Hihetetlenül veszélyes, ha lenullázzák a mai szakembergárdát, s megjelennek a háztartásokban a »fusi« szerelések, a házi megoldások.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. augusztus 27. 19:27
kicsit késtek az elvtársak ezzel a cikkel nem vettem észre, hogy akár Tarlós, akár más a rezsicsökkenéssel a pólóján jelent volna meg a nagy nyilvánosság előtt az önkormányzati kampány kapcsán, de persze nem lehetetlen, hogy előfordult, persze teljes médiacsend mellett, ahogy az lenni szokott ezt az izét áprilisban kellett volna megjelentetni - akkoriban a pislogós győzte meg sorra az éppen az utcán szembe jövőt, nehogy asziggye, hogy az, hogy kevesebbet fizet az áramért, a gázért meg a vízért, azt jelenti, hogy olcsóbb az áram a víz meg a gáz meg is lett az eredménye ahogy a népszaga cikkeinek is hamarosan lehúzzák a rolót, elvtársak "és hamarosan a sötétség" de nektek nem fog feltűnni
Peter8811
2014. augusztus 27. 16:04
Mindennek ára van pl.a Bokros nyugdíj csökkentésnek is, a nyugdíjas nem vesz Népszavát így a baloldali kígyó bele harapott saját metszett faszába. Csókolom!
GV0917
2014. augusztus 27. 15:03
Okostojás! Neked a hőség csökkenése után keletkezett a hőgutád! Miután privatizálták az Áramszolgáltatást- az ÁSZ-ok (TIT,-ÉM.DD. és különböző rövidített nevek alatt működő Kirendeltségek megszűntek. A külföldi cégek, pl az e-ON is csekély létszámú alvállalkozónak,azok pedig al-alvállalkozóknak adták ki a munkát! Ezek aztán értették a csíziót! Kirohantak, majd ki a külterületre egy kis piknikre. Majd beszaladtak és egy két helyen kikötve az áramot, a jól végzett munka reményében eltávoztak. Pista bá' meg azt hitte az ukránoktól vásárolt szesztől vakult meg nagy hírtelen... Mert az MSZP-SZDSZ kormány -bár mely teljesítésnél GARANTÁLTA nekik az extraprofitot!Sajnálom szegényeket, téged meg szánlak, mert nagy a baj nálad.....
Box Hill
2014. augusztus 27. 12:24
Én Ausztráliában több szakszervezetnek is tagja voltam. Sohase érvelt a menedzsment azzal - a követeléseinkkel szemben - hogy majd kevesebb lesz a fejlesztés meg a karbantartás. Egyszóval hülyeségekkel nem érveltek, kedves szerzőnk. Neked se kéne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!