Libik, szocik, minden magyar számít!

2013. augusztus 07. 12:15

A baloldal hevesen ráizgult a leveles voksolásra.

2013. augusztus 07. 12:15
László András
KerDem blog

A dolognak van egy másik vetülete is: gondolkodjunk a baloldal fejével és tegyük félre a nemzeti érzelmeket és kötelességtudatot (a liberálisoknál úgyis minden relatív), és próbáljunk csak hideg racionalitással számolni. A napokban több számítás is sajtónyilvánosság elé került: a határon túli szavazatok valószínűleg csak 1-2 mandátumról döntenek majd az új 199 fős parlamentben.

Ebből a baloldal két következtetést vonhat le:

1) Ha azt gondolja, hogy esélye van a kormányváltásra 2014-ben, akkor minden egyes mandátum számít - legalábbis a mostani támogatottság alapján így van - és meg kell harcolnia minden egyes szavazatért.

2) Ha azt gondolja, hogy úgysem tudja megnyerni a választásokat, akkor felesleges a határon túli szavazatokért erőlködni.

Hiteles nemzetpolitika kialakításáról csak akkor mondhatnak le a baloldalon, ha akkora választási fölényre számítanak, ahol néhány szavazat nem oszt, nem szoroz. A jelek szerint a baloldal nem szoros küzdelemre készül...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2013. augusztus 07. 22:39
Mi ez a nagy izgalom? Bajság hegyek vannak, hazaárulók? Há ménem mentek haza ázsiába? Egy darabig együtt mehetnétek. :):):):):) Istenem! Már a határátkelőtől 100 méterre szarrá vernék egymást.
Toportyán tiszteletes
2013. augusztus 07. 19:49
Megint 1 Szőke Ferivel 1 gyékényen áruló magyaráruló narancsaberrált.
balbako_
2013. augusztus 07. 16:12
Jött a parancsolat, mert eztet főzték ki a nagyokosok a billerbeck takarók alatt, hogy vitatni kell orrvérzésig a választások tisztaságát. Kicsit bezavar a dologba, hogy más országokban is így van, de aki fizeti a zenészeket, az rendeli a számot!
sasadi
2013. augusztus 07. 15:11
Úy látszik véget ért az új bögreosztó értekezlet. valószínüleg valami herendi bögréket osztogatnak, ha ilyen sok ballibsi rákattant.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!