Politikai rendelésre Jakab Andortól: Hazugságok a gazdaságról címmel

2013. március 03. 15:09

Válaszolok egy elég irritáló és rabló párti blog bejegyzésre Jakab Andortól.

2013. március 03. 15:09
Új Nemzedék
Új Nemzedék

„Ezúton szeretnék válaszolni, egy elég irritáló és rabló párti blog bejegyzésre Jakab Andor-tól. Nem tudom, hogy megrendelésre született, vagy valóban ennyire elhomályosított a rendszer valakit, de azért ha megengeditek helyre tenném.

Tisztelt Jakab Andor! Nem vagyok vállalkozó és még csak másokra sem kell hivatkoznom ahhoz, hogy észrevegyem és megosszam Önnel hibás következtetéseit.

Első és ami leginkább szemet szúr az a közterhek mellett való érvelése, ami azért ordenáré nagy pofátlanság, mert elképzelhető, hogy hazánkban a legnagyobbak a közterhek. Bizonyos ágazatok el sem indulhatnak ilyen feltételek mellett, akkor hol van itt egyenlő verseny? Csak, hogy néhány sort idézzek:

 

»De attól a világ még nem dől össze, az élet nem áll meg, ha van 80% közteher.«

 

»Mint mondtam, a túl sok közteher egyáltalán nem állítaná le a gazdaságot. 90% sem.«

 

»90% közteher kell? Jól van, akkor fizetünk annyit.«

Nem tudom, hogy csak a blogja népszerűsítésének érdekében túloz, vagy egyszerűen ennyire idióta, de azt nyilvánvalóan kell látni, hogy 90%-os közterhek mellett nincsen semmilyen bevétel. Lehet játszadozni a számokkal, de egy idő után már 24 órából 1000 órát kéne dolgozni ahhoz, hogy nullszaldóra kijöjjön egy vállalat ilyen terhek mellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. március 04. 08:37
Érdekes jelenséggel találkozhatunk. Adva van egy írás, ami AZ ellen kardoskodik, hogy ha már magas a közteher, akkor legalább legyen egyenlő a mértéke minden piaci szereplőre vonatkoztatva. Sőt, továbbmenve, azt állítja, hogy az irreálisan magas adó éppen az egyenlő játékszabályok betartása ELLEN hat. Hogy az azzal visszaélő - az időben leleplezhetetlen adócsalásra játszva - versenyelőnyhöz jut. Ehhez képest a lángelméjű - és olvasni lusta - kommentátor "megrendelésre született" írásnak minősíti, mintha arról lenne szó, hogy a magas közterheket TÁMOGATJA Szerző. Lehet, hogy a fórumozók "felületes olvasás" tünetű mandiner-betegségét, - mely Szerzőt is elérte -, ráadásuk maguk a működtetők is elkapták?
bolseviktor
2013. március 03. 20:43
na ebből is sikerült gyurcsányozást csinálni 2 perc alatt. gratulálok, most pedig élvezzétek tele egymás száját gyökerek!
korona
2013. március 03. 20:35
jav:Ideg=Igen!
korona
2013. március 03. 20:07
Az a baj, hogy Jakab Andornak igaza van. Sajnos. Igen. Ide jutottunk. És idáig. Ahelyett, hogy kihúznánk a fürdőkád dugóját, mi inkább bonyolítunk, teáskanállal és teáscsészével, sőt a hőzöngők vödörrel. Innen üdvözlöm Jakab Andort, aki mikrószkópot tett a szemére +1,5-es szemüveg helyett. Ideg! Jakab Andornak NAGYON igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!