Nagy Márton komoly bejelentést tett a gazdaságról, miután Parragh Lászlóval egyeztetett

2024. április 29. 17:06

Matolcsy György után a kamarai elnöknél járt a gazdasági miniszter, aki szerint változhat a vállalkozások besorolása.

2024. április 29. 17:06

nyitókép: Nagy Márton, fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nagy Márton hivatalában fogadta Parragh Lászlót – tudatta a Nemzetgazdasági Minisztérium. A nemzetgazdasági miniszter a kkv, azaz a mikro-, kis- és középvállalkozás uniós fogalmának megváltoztatásáról egyeztetett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökével, írták.

Ismeretes: nemrég Nagy Márton egykori főnökével, azóta sajtóbeszámolók szerint riválisával, Matolcsy Györggyel, a Magyar Nemzeti Bank elnökével egyeztetett. Akadt, aki ezt kiegyezésként értékelte.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szajlai Csaba

Magyar Nemzet

Idézőjel

Kis túlzással még történelmi párhuzamot is felfedezhetünk.

A mostani találkozó sem előzmények nélküli, Parragh ugyanis számos javaslatot fogalmazott meg az elmúlt években a gazdaságpolitikát illetően.

A Világgazdaság cikke szerint a felek a magyar gazdaság aktuális helyzete mellett áttekintették a „magyarországi vállalatok versenyképességét befolyásoló hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat, továbbá a rövid és hosszú távú célokat, illetve kihívásokat”.

A versenyképesség erősítése érdekében a miniszter és a kamarai elnök szerint is célszerűnek mutatkozik az úgynevezett kkv-k esetében

  • a 250 fős létszám 500 főre emelése,
  • vagy a jelenlegi 50 millió eurós árbevételi határ 100 millió euróra növelése.

Nagy Márton támogatásáról biztosította Parragh Lászlót az elképzeléssel kapcsolatban, mondván, ezzel bővíteni lehet az érintettek támogatási lehetőségeit.

A tárcavezető egyébiránt megerősítette egy korábbi ígéretét:

Magyarország újra Európa egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága lesz!