Elcsalt pályázatok

2013. január 08. 15:10

A magyar médiaszabályozás ügyének az új évben várhatóan európai szintű következményei is lesznek.

2013. január 08. 15:10
Polyák Gábor
168 Óra

„A Médiatanács pályázati gyakorlatának, illetve az azt alakító politikai elfogultságának legnagyobb vesztese a Klubrádió. Eddig hat bírósági ítélet mondta jogsértőnek a Médiatanács Klubrádiót érintő határozatait, de még mindig nem látszik az ügy vége. A jelenleg ideiglenes – a normális piaci működést kizáró, a Médiatanács kegyétől függő, sőt a helyi rádiók általános díjcsökkentéséből is kimaradó – engedéllyel használt frekvencia ügyében a Médiatanács az ügyészségtől vár választ, aminek egyetlen ésszerű magyarázata az időhúzás. Az ORTT-től elnyert közösségi műsor-szolgáltatási jogosultsággal kapcsolatban a hatóság várhatóan fellebbezni fog a novemberi ítélettel szemben, annak ellenére, hogy a megismételt elsőfokú eljárásban harmadszor is kimondta a bíróság, hogy a Médiatanács törvényt sértett, amikor nem írta alá a nyertes műsor-szolgáltatási szerződését. A Klubrádió 2013-ban újabb pereket fog nyerni a Médiatanács ellen, és egy ponton túl nem jöhetnek újabb jogi csavarok. De azon a ponton vajon lesz-e még Klubrádió?

A pályáztatás a helyi rádiós piacokon is folytatódik. A Médiatanács által megálmodott Klub-szabály következtében kb. húsz pályázat érvénytelenül zárult ebben az évben, ezekkel együtt nagyjából ötven helyi pályázat lefolytatása várható. Ami az eddigiek alapján is látható, hogy piaci szempontból nem jelentős, a hálózatba kapcsolódás lehetőségétől megfosztott kis helyi rádiók jönnek létre, Ezek működésük egész ideje alatt kiszolgáltatottak lesznek nemcsak a Médiatanács díjalakító és ellenőrző gyakorlatának, de a helyi politikai erőknek, illetve a helyi politikától függő gazdasági erőknek is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jennings
2013. január 10. 08:28
és mennyivel jobb lenne, ha ő lenne! Bár valószínűleg soha el nem vállalta volna ennek az idióta, jellemtelen, korrupt (!), szolgalelkű és álságos bagázsnak a vezetését. Igazi szégyene az országnak ez az öt ember.
Nick:Hornby
2013. január 10. 08:28
Te szeretnél lenni a médiatanács, ugye Polyák!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!