Szoboszlai: „Csütörtök este már Eb-résztvevőnek kell lennünk, semmi más nem számít!”

2023. november 13. 07:13

A Liverpool és a magyar válogatott középpályása interjúban beszélt közeljövővel kapcsolatos terveiről.

2023. november 13. 07:13
LIVERPOOL, ENGLAND - OCTOBER 21: Dominik Szoboszlai of Liverpool during the Premier League match between Liverpool FC and Everton FC at Anfield on October 21, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images)/Robbie Jay Barratt

A Brentford elleni 3–0-ás győzelem után adott interjút a Liverpool és a magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, amelyben elmondta, hogy igyekszik kizárni a Bulgáriával kapcsolatos híreket, és csak az Európa-bajnoki kvalifikáció elérése lebeg a szeme előtt.

Arra a kérdésre, hogy az első gólig volt-e csak nehéz a Brentford elleni 3–0-ra megnyert mérkőzés, azt válaszolta, hogy „kőkemény kilencven perc volt, a Brentford az első gólunk után sem roppant össze. A kulcs az volt, hogy a két érvénytelenített találatunk után szerencsére még az első félidőben megszereztük a vezetést, ez lélektanilag nagyon sokat számított. Ebben a bajnokságban viszont egyetlen csapat sem adja fel, ha hátrányba kerül, még az Anfielden sem – itt mindig kilencven percig kell küzdeni”.

Ezt követően felmerült az interjúban, hogy a válogatott szünet után a Manchester City következik majd. Ezzel kapcsolatban a labdarúgó azt mondta, „addig még hátravan két válogatott mérkőzés, és a Bulgária, valamint a Montenegró elleni találkozó most mindennél fontosabb”.

A Bournemouth játákosai nehezen bírtak Szoboszlai cseleivel (Fotó: EPA/Peter Powell)

A lap ezt követően felhozta, hogy a Bulgáriából érkező hírek szerint könnyen elképzelhető, hogy játék nélkül kap majd három pontot a magyar válogatott.

Ezt is ajánljuk a témában

Éppen ezek a hírek azok, amelyekkel nekünk, játékosoknak tilos foglalkoznunk! 

– mondta Szoboszlai, majd hozzátette:

„Bízom benne, hogy egyik csapattársam sem agyal ezen túl sokat, úgy kell hozzáállni, hogy két kőkemény meccs vár ránk, amelyeken hat pontot kell szereznünk. Nem foglalkozunk azzal, hogy végül milyen döntés születik a Bulgária elleni meccsről. 

A lényeg: ha esetleg elmarad a meccs, akkor úgy jutunk ki az Európa-bajnokságra, ha pedig pályára lépünk, akkor úgy. Csütörtök este már Eb-résztvevőnek kell lennünk, semmi más nem számít!”

Nyitókép: Robbie Jay Barratt - AMA / Getty Images

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. november 15. 18:12
hopp Juliska
OrangeOrder
2023. november 13. 10:20
Korrekt, tiszta beszéd - így kell csinálni. De azért ne legyen újra Litvánia, értitek... ;)
madas
2023. november 13. 09:35
Csak nehogy az legyen, hogy a bolgárok majd kontrákból rugdossák a gólokat, mert mint a litván meccs is mutatta a védelmük nem valami acélos.
Gullwing
2023. november 13. 08:01
"A lényeg: ha esetleg elmarad a meccs, akkor úgy jutunk ki az Európa-bajnokságra, ha pedig pályára lépünk, akkor úgy. Csütörtök este már Eb-résztvevőnek kell lennünk, semmi más nem számít!” És igy lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!