A magyarok 97 százaléka elutasítja a szankciókat

2023. február 02. 10:14

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Nagy János, a Makronóm Intézet számításaira hivatkozva posztolta pár órája a Nemzeti Konzultáció friss eredményeit, amely szerint a magyarok 97 százaléka elutasítja a brüsszeli szankciókat, amelyek kimutatható gazdasági kárt okoznak az országnak. 

2023. február 02. 10:14
null

A Makronóm Intézet ugyanis kiszámította, hogy idén Magyarország a háború és a szankciók miatt 3674 milliárd forintot veszít, azaz a GDP volumene ezek nélkül ennyivel lenne magasabb.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Nagy János, néhány órája közzétett posztjában kiemelte: „tavalyi országjárásom során megtapasztalhattam: a magyar ember logikusan és jól gondolkodik, nehezebb megvezetni, mint Nyugaton azt gondolják. Látják, hogy a háborúért ki a felelős. Látják, kik azok, akik a háborún nyernek. És azt is látják, mit nem szabadna erőltetni.”

Higgadtan a nemzeti konzultációról – Nem könnyű a magyarok élete címmel megoszott bejegyzésében Nagy János aláhúzza: „alig, hogy elkezdtünk kijönni a COVID-válságból, rögvest kitört a háború. Az Európai Unió erre úgy reagált, hogy az agresszor államot szankciós politika alá helyezte. Eltelt egy év, és már látjuk: ez az oroszokat nem rettentette el, ellenben az európai gazdaságokat igencsak megterhelte.

Ez utóbbi kijelentés kapcsán hivatkozott az államtitkár a Makronóm Intézet friss anyagára.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arról is szólt, hogy összesen 1 millió 389 ezer magyar állampolgár mondta el a véleményét a Nemzeti Konzultáció során. „A visszaküldők 97 százaléka elutasította a szankciókat. Világos üzenet, nemcsak nekünk, sőt elsősorban nem nekünk, hanem Brüsszelnek.”

Nagy János hozzátette: „nagy csaták várnak még ránk, mert egyelőre többen érdekeltek a szankciós politika folytatásában, mint a fegyverszünet és a béke megteremtésében.”

A poszt így zárul: „A magyar kormánynak irányadó a tanács: VOX POPULI VOX DEI – azaz: Mindent a népből, mindent a néppel, mindent a népért!”


 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2023. február 03. 12:36
-zsoltkom- "A magyarok 97 százaléka elutasítja a szankciókat" Ezt hazug propagandát a Mandiner találta ki... vagy csak átvette a Hazug Fidesz Propaganda Osztálytól? Ilyen szándékos rossz logikával azt is lehetne mondani, hogy a magyarok kommunizmus akartak az egyházak-papok elüldözésével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!