György László: Rekordszinten a foglalkoztatás

2022. július 28. 09:31

Tovább növekedett a foglalkoztatottak száma. 2022 júniusában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma elérte 4 millió 739 ezer főt.

2022. július 28. 09:31
null
Matus Tibor
Matus Tibor

2022. április–júniusban a KSH mai jelentése szerint az egy évvel korábbihoz képest a foglalkoztatottak létszáma 74 ezer fővel több, 4 millió 693 ezer fő volt. Míg a hazai elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 67 ezerrel, a külföldön dolgozóké pedig 13 ezerrel nőtt, addig a közfoglalkoztatottaké 6 ezerrel csökkent.

A 2022. április–júniusi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 157 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta 3,2 százalékot tett ki.

György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár közösségi posztjában megállapította, hogy még soha nem volt ilyen magas a foglalkoztatottság Magyarországon. Hozzátéve a jól ismert igazságot: Ha munka van, akkor minden van!

Bejegyzésében megemlítette, hogy 2010-ben a magyar kormány azt a célt tűzte ki, hogy 1 millióval bővíti a foglalkoztatottak számát hazánkban. Az államtitkár szerint a cél egyre közelebb van,

minél több ember számára tudunk munkát biztosítani, annál többen építjük az országot, minél többen fizetnek adót, annál kevesebbet kell fizetniük az embereknek.

György László kitért arra is, hogy napjaink változó és veszélyes világában úgy tudjuk megvédeni a családokat, ha megvédjük a munkahelyeket és újakat teremtünk. Ezt a koronavírus okozta válság nemzetközi kitekintésben vett sikeres hazai kezelése is bizonyítja, hiszen ahogy a Miniszterelnök Úr is fogalmazott: „Kanyarban előztünk”.

Bejegyzését a Kulturális és Innovációs Minisztérium egyik célkitűzésével fejezte be, amely szerint törekedni kell arra, hogy minél többen találják meg a számításukat a munkaerőpiacon és abban, hogy a hazai tulajdonú vállalkozások, a híres magyar innovativitásnak köszönhetően nemzetközi porondon is versenyképesek legyenek.

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2022. július 30. 23:02
Nem találom a Latex Művek munkahelyszámlálóját! Valaki esetleg tudja, hová tűnt, mit mutat? :DDD
tetx
2022. július 28. 16:14
Te ostoba paraszt ne zavarjon hogy a KSH módszertana a nemzetközi ajánlásokat veszi figyelembe: https://www.ksh.hu/docs/hun/modszgyors/fogmodsz2101.html "Kiemelt korcsoportok a munkarő-felmérésben: 15–74 évesek: A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) ajánlása a munkaerőpiac megfigyelésére. (A magyar munkaerő-felmérés megfigyelési köre.) 15–64 évesek: Az Európai Unió ajánlása a munkaerőpiac (foglalkoztatottság) megfigyelésére. 20–64 évesek: Európa 2020 stratégiában meghatározott foglalkoztatási célok alakulásának megfigyelési köre. 15–24 évesek: Az Európai Unió ajánlása a fiatalok munkaerőpiaci helyzetének megfigyelésére. 25–54 évesek: A legjobb munkavállalási korúak munkaerőpiaci helyzetének megfigyelésére használt korcsoport. 55–64 évesek: Az Európai Unió ajánlása az időskorúak munkaerőpiaci helyzetének megfigyelésére."
patópál
2022. július 28. 15:38
Nincs mese, Orbán tönkretette az országot.
McFoker
2022. július 28. 14:24
Ugyan már. Hisz a farhátzabáló nyuggereknek nem magyar az aki nem a Fideszre vagy a lábával szavazott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!