Teljes arculatváltás: elektromosba megy át a Buick

2022. június 09. 20:30

A General Motors új utakra vezeti a Buickot: teljesen leállnak az Egyesült Államokban a klasszikus modellek gyártásával, az évtized végére már csak elektromos járműveket árulnak majd.

2022. június 09. 20:30
null

Az igazság az, hogy míg Kínában szép piaca van a Buicknak, az anyaországban már nem akkora az érdeklődés iránta. Felső kategória ide vagy oda, a hazai értékesítés az évi kétszázezer darabot sem érte el, ami elég csúnya mutató. Nem beszélve arról, hogy míg a kínai piacon egyre jobban erősödik az elektromos verziók terjeszkedése, Amerikában látványosan nem foglalkoztak ezzel.

Most azonban minden megváltozik. A General Motors minapi közleménye szerint a cég teljesen átáll az elektromos autók gyártására az amerikai piacon, olyannyira, hogy a Buick esetében az évtized végére már csak azokat árusítja majd. Az Electra néven futó sorozat első darabját 2024-re ígérik.

A cég honlapján közzétették egy Wildcat EV névre keresztelt konceptjármű látványterveit is, amely összefoglalja, milyen irányba indul el a fejlesztés és az innovációs újítások sora.

Borítókép: buick.com

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2022. június 11. 09:47
Két év után teljes aksi-blokk szere, annyi mint az autó fele. kell a FENÉNEK! RÉMÁLLOM EGY TESLÁVAL, OLASZORSZÁGBA, GÖRÖGORSZÁGBA STB. Próbáltuk, Szicíliáig, soha többé!
Böszme
2022. június 11. 00:25
Nem mindenki igényli a kis (3.3 literes 300lóerős) motorokat. Sokkal népszerűbbek a közepes (4literes 600+ lóerős) motorok. Persze ebben a kérdésben azt is érdemes végig gondolni, hogy az elektromos autók kezdenek megbukni, mert tulságosan környezet szennyezők!
Lenyeg Telen
2022. június 11. 00:24
A hackerek már nagyon várják ezeket az elektromos kütyüket... lesz pár "vicces" dolog a jövőben az tuti...
Láncfűrészes Attasé
2022. június 10. 14:01
Lehetne esetleg abban is gondolkodni, hogy nem 3.3 literes motorokat pakolnak autókba 300 lóerővel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!