Még több pénzből tanítaná a világot nemi egyenlőségre Biden, bár nem tudni, melyik nemekére

2022. április 12. 18:52

Joe Biden elnök március elején jelentette be, hogy 2023-ban 2,6 milliárd dollárt szán a nemek közötti egyenlőséget elősegítő külföldi segítségnyújtási programokra – ez több, mint kétszerese az előző évi támogatáshoz képest. Úgy tűnik, Biden amerikai elnök külföldön szórja a dollármilliókat, miközben majd otthon adót emelne, hogy fedezze a költségvetési hiányt.

2022. április 12. 18:52
null
Fekete Kíra

A bejelentésben Biden kiemelte a nemek közötti egyenlőség terén elért eredményeit, többek között a Fehér Ház Nemek Közötti Politikai Tanácsának létrehozását, a nők elleni erőszakról szóló törvény újbóli engedélyezését, az amerikai mentőtervben a gyermekgondozás finanszírozására vonatkozó rendelkezéseket, valamint a Nemek Közötti Egyenlőség és Esélyegyenlőség Akcióalap létrehozását. 

Biden nem részletezte, hogy pontosan mire megy el a pénz, de mivel a „külföldi segítségnyújtási programok” igen tág fogalom, ilyenkor gyakran pazarlás lesz a vége – állítja a RealClearPolicy.

Tavaly nyáron az OpenTheBooks.com közzétett egy jelentést, mely szerint az amerikai adófizetők már most is évente körülbelül 50 milliárd dollárt fizetnek külföldi segélyekre – 

ez az összeg több, mint 48 állam kormányának folyósított szövetségi pénz.

A nemek közötti egyenlőséget elősegítő pénzügyi támogatás nagy része valószínűleg a külföldi országokban működő missziókhoz és nagykövetségekhez kerül, melyek szinte szabadon dönthetnek majd arról, hogy mely programokat támogatják a kapott összeggel. Tehát a minimális felügyelet és a decentralizált programok miatt 

nem lehet biztosra tudni, hogy ezek a pénzek hová kerülnek.

A költségvetési kérelmet hamarosan elküldik a Kongresszusnak, amely majd végső soron dönt a finanszírozás jóváhagyásáról – valószínű, hogy a nemek közötti egyenlőségre szánt 2,6 milliárd dollár a külföldi segítségnyújtási programok számára bekerül a végleges törvényjavaslatba. 

Biden csak úgy szórja a pénzt, hogy nem fogy ki belőle?

Felmerülhet bennünk a kérdés: ha Biden a koronaválságot is ingyenpénzzel kezelte, de külföldre is bőven jut belőle, akkor hogyan szeretné megoldani az esetleges pénzügyi problémákat?

A válasz egyszerű: az adók emelésével. 

Amerikai lapértesülések szerint milliárdosokra kivetendő minimumadóra nyújt be javaslatot a Kongresszusnak a Fehér Ház a 2023-as költségvetési tervezete keretében, Biden elnök belpolitikai programjának finanszírozása és a költségvetési hiány csökkentése érdekében.

Ez azt jelentené, hogy 

a 100 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező amerikai háztartások legalább 20 százalékos adót fizetnének

a jövedelmük, valamint likvid befektetési eszközeik – például részvények és kötvények – nem realizált értéknövekedése után. A Fehér Ház szerint a törvény hatályba lépése esetén az adó a következő tíz évben nagyjából 360 milliárd dollár új bevételt hozna. Maga a 2023-as költségvetési javaslat pedig a Fehér Ház dokumentuma szerint a következő egy évtizedben több mint ezer milliárd dollárral csökkenti a szövetségi hiányt.

A Tesla vezérigazgatójának, Elon Musknak 50 milliárd dollárral, míg az Amazon alapítójának, Jeff Bezosnak 35 milliárd dollárral többet kellene fizetnie Gabriel Zucman, a kaliforniai Berkeley Egyetem közgazdászának számításai szerint.

„Pontosan” – erősítette meg Twitter-üzenetében Elon Musk: „Előbb vagy utóbb kifutnak mások pénzéből és akkor megjelennek nálad is.”

Borítókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara


 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2022. május 29. 21:06
Megöregedett, és azt hiszi, hogy amiért nem áll fel neki, már nemet váltott:))))
Zpobedu
2022. április 15. 12:36
Biden = Háborús bűnös, pedofil gazember a fiával együtt.
Aerion
2022. április 15. 12:35
Sose hittem volna, hogy bármikor ilyet leírok, de mégis igaz lesz: az Amerikai Egyesült Államok elnöke, aktuálisan dzsó bájden, emberiségellenes bűnöző. Emberiségellenes bűnöző. És gyilkos. És hazug. És csaló. És aljas. Fajméltatlan senki. És nem menti fel, hogy egy elsorvadt agyú gatyába csináló, térben-időben tájékozódásra képtelen elmegyógyintézetbe való moslék. Mert ő az Amerikai Egyesült Államok elnöke. És erre, ami ő - lényegét tekintve - nincs bocsánat.
Magyarvagyoknemturista
2022. április 15. 12:34
Amerikai Egyesült Államok a lehetőségek országa! Szabad nemváltoztatást mindenkinek! Amerikában elkezdődött a kihalás kora.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!